A focidrukkerek mutatták meg igazán, hogy mennyire más a magyar norma, mint az európai

Nem megy ki a fejemből annak a “fociszurkolónak” a képe, aki a német-magyaron az első gól után (talán egy nemzeti színű zászlóval a kezében?) szuperlassításban üvöltötte Manuel Neuer, a Bayern München 103-szoros válogatott, kilencszeres német bajnok, kétszeres Bajnokok ligája győztes, világbajnok, ötször Európa legjobbjának választott kapusának az arcába:

“Miiii vaaaaaan teee faaaassssszzzzzoooooopppooooooooooo?”

Szerintem sokan áldottuk akkor az eget, hogy a magyar nyelv messze van a többitől, és talán a világ népei nem értették, mit fogalmazott meg a fiatal “sportember”. Mert kurvára szégyelltem nézni.

Amikor ma azt olvasom, hogy német lányokat ütöttek meg és köptek le magyar “focidrukkerek” a Puskásban, és mellette azt olvasom, hogy sokan ki vannak akadva a német rendőrség múlt heti, a magyar “szurkolókat” vegzáló intézkedései miatt, eszembe jut egy barátom mondata:

“Én úgy vagyok büszke a magyarságomra, hogy ha külföldre megyek, mindig odafigyelek magamra. Tudom, hogy rajtam keresztül a hazámat is megítélik. Tudom, hogy a hazám nagykövete vagyok minden pillanatban.”

Persze, jogosan mondhatod, hogy nincsen a világnak olyan országa, ahol ne lehetne ilyen képeket elkapni egy focimeccsen. Csak nem mindenhol normális, ha megtörténik. Amikor otthon kiakadnak a magyar szurkolók németországi előállításán, akkor pontosan ezt a kultúrsokkot élik meg az emberek: hogy máshol azt, amit otthon naponta szemrebbenés nélkül csinálnak milliók, a törvény elzárással bünteti.

Tudod, amikor otthon voltam a Budapest Pride menetkísérője, egy héttel előtte külön kis kiképzést kellett kapnunk, hogy mit csináljunk, ha szidnak, leköpnek vagy akár megütnek minket.

Most, hogy a bristoli Pride menetkísérőjének jelentkeztem, annyit kérnek, indulás előtt egy órával legyek ott. Ilyesmi fel sem merül. El sem tudják képzelni.

Kép a bristoli pride-felvonulásról

Azt sem tudják elképzelni, milyen, amikor Budapest utcáin három huszonéves lánnyal a felvonulásra tartva egy horda feketeruhás üvölti a lányok után (mert az egyik német volt és szivárványos ruhát vett fel nagy tapasztalatlanságában), hogy

“Megbaszunk te büdös ribanc!”

Természetesen a keresztény konzervatív értékek védelmében.

Mert itt ez nem normális. Mondhatod, hogy otthon sem, de akkor miért a Prideot cseszegetik a fekete ruhás “ellentüntetők” helyett?Mondhatod, hogy nem normális, de akkor miért a német rendőrök vannak a hírekben, a fasszopózó és lányokat megütő “drukkerek” helyett?

Közben Orbán azt nyilatkozza a német hírügynökségnek, hogy a szivárvány a budapesti utcaképnek is természetes része.

Csak azt felejti elmondani, hogy a szivárvány megjelenésekor a fekete ruhás hajtóvadászok is.

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4

Témák, amikről tudnunk kéne

Ma nincsen működő közmédia Magyarországon - de van számos téma, amiről beszélni kéne.

Mélyen. Hitelesen. Alaposan.

Ezt vállalom.

agoston-laszlo4

Töltsd le az alkalmazásomat a telefonodra!

Telepítés
×
Scroll to Top