Belegondoltál már, hogy mit engedünk és mit tiltunk a tévében?

Egyébként, ha már – nagyon helyesen! – féltjük a gyerekeket attól, hogy mit látnak a tévében, mi lenne, ha a felülvizsgálatot a gagyi celebekkel, a valóságshowkkal és az erőszakkal kezdenénk?

Vagy gyűlöletkeltő politikai „reklámokat” sem adnak majd főműsoridőben?

Itt, Angliában pont most terjesztenek elő egy törvényt: itt a rossz minőségű gyorsételek („junk food”) reklámját tervezik kitiltani. Hogy a gyerekek ne ezt lássák. Mert rossz hatással van az étkezési szokásaikra.

Persze itt jöhetnél azzal, hogy „jó, jó, ezek szerint most ismerted éppen el, hogy a gyerekekre hat, ami megy a tévében!”

Naná. Ez nyilvánvaló. Csak amíg erőszakosnak lenni, rossz kaját enni vagy éppen tartalom nélküli celebnek lenni döntés kérdése, addig az, hogy minek születsz, nem. Olyan ez, mint a kocsiknál: vagy benzinnel megy vagy dízel. Nem tölthetsz egyiket a másikba, mert rosszul kezd működni.

Orvos fitymálja Berki herevasalását | BorsOnline
Van, ami valóban mérgezi a gyerekeinket… (forrás)

Az emberi sokszínűség megjelenítése a művészetben, de még a gagyi valóságshowban is – mindig tanít. Arra, hogy ebben, abban, amabban – nem vagyunk egyformák. Mármint senki senkivel.

És a természetével ellenkező módon sem az autó, sem az ember nem szeret, nem akar, de nem is tud jól működni. Nem találhatjuk ki, hogy minden autóba benzint töltünk, mert az a „normális”, a „benzines” a „többség”. Sem az autók, sem az emberek nem egyformák.

A sokszínűség megjelenítése filmekben, művészetekben, ha elér valamit, az az, hogy a gyerekek megtanulják, ők nem rosszak akkor, ha máshogy működnek, mint mondjuk a környezetük. Hogy nem attól lesz valaki jó vagy rossz, hogy milyen a bőrszíne, a vallása vagy attól, hogy kit szeret.

Hogy akárkit is szeress, szeretni nem bűn. Hogy nem szeretni a bűn. (És valami azt súgja ezzel a két mondattal Jézus is egyetért.)

És teljesen lényegtelen, hogy ez a szándék milyen testbe van csomagolva.

No photo description available.
Leonard Philip Matlovich, „meleg háborús veterán” és melegjogi aktivista sírköve – amire a neve nincs felírva, hogy minden meleg amerikai katona számára emlékmű legyen. Tudj meg róla többet ide kattintva!

Amikor valaki azt hiszi, hogy mondjuk ezek a filmek nem csak a fiatalok önelfogadását és előbújását segítik, hanem „elferdítik” a fiatalokat, olyan, mintha valaki azzal hibáztatná a modern nevelési törvényeket, hogy több lett miattuk a balkezes.

Mert a balkezességet is ugyanúgy üldözték, lenézték és próbálták átnevelni, mint most a szexuális és érzelmi beállítottság egy bizonyos fajtáját.

Látod, ilyen, amikor sokan hiszik el, hogy ők ugyanolyanok és nem akarják meglátni az életben és az emberben uralkodó különböző sokféleséget, színeket. És milyen ostobának, barbárnak, embertelennek látjuk ma, ahogyan a „balogsutákat” kezelték és próbálták átnevelni akkoriban, nem?

Mi lenne, ha mi is inkább a rossz minőségű ételek reklámjait, az öncélú erőszakot és a gagyi celebeket tiltanánk ki a televízióból, amik tényleg mérgezik a gyermekeinket?

És amik tényleg befolyásolják a választott magatartásukat?

Ja, és még valamit: a gyűlöletkeltő politikai „reklámokat”!

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top