Kicsoda

Ágoston László?

Bemutatkozás és életrajz

Kicsoda Ágoston László?

Bemutatkozás és életrajz

Kicsoda

Ágoston László?

Bemutatkozás és életrajz

Ars poetica

Operaénekesből blogger

Ágoston László portré

Édesanyámnak akartam csak lefordítani egy videót a Holokausztról. Tudtam, hogy örülne, ha ő is értené. Mellékesen tettem csak közzé az akkor 150 követővel rendelkező oldalamon.

Mára kétmillióan látták, és én hamar megértettem: a nyelvtudás és a szabad sajtó hiánya miatt nem csak hozzá nem jut el a világból megannyi fontos, hiteles, érdekes és szabad tartalom.

Elkezdtem hát - mintha a nyugdíjas édesanyámnak mondanám! - bemutatni a világot mindenkinek: hogy van, ahol a rasszizmus bűn, és van, ahol szabadon házasodhatnak a melegek. Hogy van, ahol leváltható a miniszterelnök, és van, ahol tiszteletben vannak tartva az egyetemek.

Így lett 150-ből közel 150 ezer, aki naponta olvasta és hallgatta a szavam - és ezért, hogy 2018-ban -  kényszerűen - a rezsim és csatlósai elől Angliáig szaladtam.

Sokat harcoltam magamban, hogy el tudjam fogadni, hogy így alakult, de lassan megbékélek vele.

És ha bár oly sok erőt fordított rá, hogy megszabaduljon tőlem a hazám, igyekszem mégis a javára fordítani a szabadságomat: írok tovább, előadásokat tartok és könyvet szerzek, de szavaimban se párt se szponzor nem válogat.

Hogy mi motivál? Hiszek benne, hogy a szabad szavak felszabadítanak. És hiszem, hogy sokaknak segít, ha látják, hogy nincsenek egyedül. Én is látom, hogy a Titanic a jéghegynek szalad, de én vagyok a zenekar, aki a jeges vízig hegedül.

Életrajz

Az én történetem

"Apám tanított a szépre, a humanizmusra és a kisemberek tiszteletére. Anyám mutatta meg, hogy álmodni nagyot is lehet." 

Fotógaléria

Scroll to Top