Nem mi lettünk egyre szélsőségesebbek, hanem változott a nézőpont.

Egy normális társadalomban a Fidesz lenne a szélsőség – nem véletlen, hogy a nemzetközi sajtó szélsőjobb pártként ír róluk. A szélsőjobbról nézve pedig már a mérsékelt, a centrum is messze van.

Ha csak azon háborodsz fel, hogy talán nem kéne egyetemeket bezáratni és mocskosniggerezni, már bélyeg sül rád. Pedig ettől még senki nem lesz valójában liberális. Ez alap. Ez minimum.

Amikor elkezdtem ezt az oldalt – lassan öt évvel ezelőtt! -, még az volt a célom, hogy megpróbáljak a szakadék két oldala között valahogyan hidat verni. Párbeszédet kezdeményezni.

De ahogy az ország egyik fele csak tolódott és tolódott a szélsőségek felé, ez a híd is leomlott. Így kellett végül nekem elköltöznöm. Így lettél te is a szélsőséges, a sorosista meg a libsi, miközben lehet, hogy alapvetően konzervatív vagy.

Csak van gerinced, és nem akarsz lesüllyedni egy szint alá. A minimum alá.

May be a cartoon of one or more people
Forrás

Emlékszel, hogy egy időben még a polgárságról papoltak? Hát ma pont a polgárok irtóznak ettől a vircsafttól a leginkább. Tudod, a valódi polgárok egyetemeket nyitnak, nem bezáratnak, és valahogy nem esik jól nekik a mocskosniggerezés sem…

Magyarországon görbe a tükör. Beszélnek szélsőséges liberalizmusról, de otthon talán még nem is láttam ilyet.

Létezik, persze, de amit otthon szélsősegesen liberálisnak neveznek, legtöbbször csak a jóérzés és a konzervatív közép szintje.

Nem belerúgni másokba. Megpróbálni másra is tekintettel lenni magadon kívül. Nem aláfeküdni a maffiának és elítélni, egyáltalán nevén nevezni a fasizmust…

Ez nem szélsőség. Ez minimum.

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top