Mit tegyen Noé, ha az emberek ujjal mutogatva röhögnek a kiáltásán?

Én annyira, de annyira naiv vagyok… Reggel írtam egy posztot, amelyben felvetettem, hogy talán a DOKTOR Gődények és DOKTOR Lenkeik is mehetnének a kórházakba segíteni, ha már szakképzetlen laikusokat is toboroznak, és rájuk „úgysem hat a vírus”, ugye…

Ha már Lenkei azt mondja, ő egy kád vírusba is belefeküdhetne, akkor se lenne semmi baja.

Ha Gődény szerint továbbra sincsen járvány.

Ha velük szemben ez a medikus/a hazudik, ő a háttérhatalom embere vagy gyíkember vagy mittudoménmi:

De naiv vagyok. Látszik, hogy elszoktam attól, ami elől elmenekültem.

Kiderült, hogy Gődény egy minisztériumba küldött fejléces papíron már felajánlotta, hogy megy. És visz magával másokat is.

Véletlenül sem ott jelentkezett, ahol értelme lenne, hanem újra csinált egy jó PR-eseményt mások szenvedéséből magának. Azért mennének, hogy a saját szemükkel ellenőrizzék a járvány létezését és mértékét, és ha kell, segítsenek. Akár védőfelszerelés nélkül is.

Micsoda elbaszott egy cinizmus ez… de egyben valahol zseniális is.

Mert ugye egy normális államban megfognák ezt a halál vámszedőjét, és szembesítenék a valósággal nyilvánosan, és csak utána vágnák börtönbe foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért 2-8 évre.

De ahhoz a minisztériumnak el kéne ismernie, hogy óriási a baj, hogy összeomlóban az ellátórendszer. Nyilvánossá kéne tenni, mi megy a kórházakban, miközben a médiát sem engedik be, az orvosokat sem engedik nyilatkozni – pont azért, hogy ne lássuk.

Amennyire szemét, annyira zseniális húzás.

Sakk-matt: inkább hagyják ezt a rémet szabadon garázdálkodni, hagyják, hogy növelje azzal, hogy elfödi a bajt. Az emberélet a Fidesznek nem számít. Gődénynek sem. Működik a szimbiózis.

Naiv vagyok, mert miközben a FIDESZ elemi érdeke, hogy minél több kamupártos csaló legyen az országban, hiszen a szavazatokat ezek nem a vakhitű saját bázistól veszik el, hanem az ellenzéktől, én valahol még hittem abban, hogy az emberélet (anyám élete, a barátaim élete, a te anyád élete) számít valamit.

Hogy ez ellen a közveszély ellen küzdeni, tenni kell, mindenkinek a saját eszközével. Mert ez nem babra megy. Ez nagyon nem játék.

De úgy tűnik, Magyarország egy mentális kvantum-féreglyuk, ahol az igazság elgörbül. Ahol a szegedi molekuláris biológus professzort jelentik fel „népirtásért”.

Mit tegyen Noé, ha látja a gomolygó viharfelhőket, figyelmeztetni próbál, de az emberek ujjal mutogatva röhögnek a kiáltásán? És tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül: millió Noé üvölt hangosan vagy magában, mert ép ésszel, szó nélkül nézni ezt nem lehet. Beérnek az évtizedes rossz döntések. Az önmagunknak hazudozás rég „bevált” gyakorlata. Amikor háborogtunk, hogy minek a Pitagoraszt megtanulni, nem értettük, hogy a logikus gondolkodást próbálják belénk nevelni.

Beérnek a rövid távra szóló választások a hosszú távon. Olyan lett az ország, amilyennek építettük. Amilyennek hagyta romlani a többség egy veszetten tiltakozó kisebbség toporgása közepette.

Nincsen mit csodálkozni, minden, ami történik okozat. Minden ember és minden nép a saját szerencséjének a kovácsa.

Fájni igazán csak az fáj, amikor olyat sodor el a sötétség árja, akin személy szerint nem múlt. Aki próbált igaz lenni az igaztalanok között, aki fel akart szállni a bárkára, aki próbált úszni az ár ellenében, aki erőnek erejével próbált ellenállni.

Miattuk és értük haragszom egyedül igazán a bárkáról az ujjal mutogatva teli pofával röhögőket és az emelkedő sötét vizet nézve. Tehetetlenül. Mert azért még mindig a víz az úr.

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top