Mi lenne a rendőrök valódi feladata?

Volt egy fiatal srác Chicagóban, aki folyamatosan fizetés nélkül lógott be a helyi X-Sport Fitness Centerbe. A dolgozók figyelmeztették, hogy ki fogják rá hívni a rendőrséget, de ő valahogy mindig talált rá módot, hogy bejusson. Volt, hogy a vécében bújt el a dolgozók elől – végül valóban ki is hívták rá a rendőrséget.

Amikor megérkezett a rendőr, Mario Valenti, megtudta, hogy a 15 éves srácnak korábban bérlete volt a centrumba, de az édesanyja egy ideje nem engedhette meg magának, hogy továbbra is fizesse azt. Ő pedig csak kosárlabdázni szeretett volna – ráadásul tehetséges is benne, még a professzionális karierre is lehet esélye.

Ezek után a rendőr ahelyett, hogy megbüntette volna, a saját zsebéből fizette ki a srác bérletét 4 hónapra 150 dollár értékben.

Amikor a sportcentrum tulajdonosa felhívta Valenti felettesét, hogy megtudja, mégis mi történik, őt annyira megérintette a történet, hogy még kiegészítette a fiatal bérletét négy hónapról egészen két évre (718 dollár értékben) a saját pénzéből.

Az esetnek híre ment, és amikor az újságírók kérdezték, Mario Valenti ezt mondta: „Ez nem arról szól, hogy szeretném, ha bárki is hálás lenne nekem. A legtöbbünk azért kezdett bele ebbe a munkába, hogy segítse, nem pedig hogy bántsa az embereket. Ez a munka sokszor lehúzó. Legtöbbször jó emberekkel találkozunk, akiknek éppen nagyon rossz napja van, szóval nem a legjobb oldalát látjuk az embereknek…”

A srác természetesen nagyon hálás volt – és nem kevésbé meglepett, mert korábban egészen mást gondolt a rendőrségről.

„Úgy gondoltam, sokkal jobb, ha a centrumban kosarazik a barátaival, mintha az utcán kerülne bajba” – nyilatkozta Valenti, aki azt reméli „a jócselekedet ragadósak lesznek”, és másokat is a jóra inspirál majd a hozzáállása.

(A főképen: Mario Valenti)
(A cikk forrása)

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top