Magyarország és az EU segélye

– Hajléktalannak nem adok pénzt, mert úgyis csak elissza!

Biztosan te is hallottál már így beszélni másokat. Vagy olyat, aki a segélyből élőket utálja:

– Megkapja a segélyt, aztán csak ül otthon. Mi tartjuk el az ilyen semmirekellőket!

Hát, valami ilyesmit gondol most a német polgár Magyarországról is. Nem akarja küldeni a segélyt, amit aztán a Fidesz és holdudvara ellop, amiből diktatúrát építenek, amit másra használnak, mint amire való.

Mert ne értsd félre: Magyarország lassan két évtizede segélyt kap. Vagy mi másnak neveznéd azt a pénzt, amit kamat nélkül örökbe kapsz, hogy összeszedd magad és utána hasznos tagja lehess az (európai) társadalomnak?

És ezt a pénzt nem a tyúk tojja vagy a szél fújja össze, hanem Günther és Francoise adójából kerül a magyar asztalokra. Akiknek most már elege van abból, hogy cserébe orosz propagandát és mocskolódást kapnak.

Hogy mennyi pénzt bukhat/ik Magyarország a saját hülyesége miatt, arra nincsen nagyon szavunk.

11 ezer milliárdról van szó, ami talán 11 trilliárd lenne. Abban sem vagyok biztos, hogy a trilliárd magyarul használható…

Tudod, az hány nulla? Én sem. Számoljunk együtt.

11 – tizenegy

11 000 – tizenegyezer

11 000 000 – tizenegymillió

11 000 000 000 – tizenegymilliárd

11 000 000 000 000 – tizenegyezer milliárd

Az több, mint fejenként egymillió csecsemőtől százévesig.

Valahogy nem csodálom, hogy Günther és Francoise nem boldog attól, hogy ennek a pénznek a sokszorosát már eddig is belénk öntve csak visszalépéseket láttak.

És most Günthernek és Francoisenak is kevesebb lett a pénze. Őket is érinti a válság – kevésbé, mint a magyarokat, mert ők nem bántak eddig sem ostobán a pénzzel.

Ráadásul ott van például Ukrajna, aki nem idióta látszatkerítésekkel védi Európát a megszállóktól, hanem a fiai és lányai vérével. Nyilván a nekik szánt pénzt is elő kell valahonnan teremteni.

Meg azt, amit azok ellen költenek fegyverekre, akiknek Orbánék eladták Magyarországot: a keleti barbárok ellen.

A következő hetek legnagyobb kérdése, hogy etetik-e tovább Putyin trójai falovát, segélyezik-e tovább Európa keleti barbárjait.

Sajnos Magyarország még mindig sok kárt képes tenni az Uniónak, ezért a politikusok nem biztos, hogy megtehetik azt, amit logikus lenne.

A segélyen élő most már zsarol a pénzért.

A kérdés, hogy mennyire veszi ezt a zsarolást komolyan Európa, akit közben évek óta köpköd is az, akinek a csekkeket aláírják.

Nehéz kérdés, mert nehéz kitenni a magyarokat a klubból. Ami biztos: ma már senki sem venné be őket újra. És nagyon megbánták, hogy egyszer segíteni akartak Magyarországon.

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top