Egy idős angol pár búcsúja a COVID idején

Gerry (79) és Barbara Jarrettet (76) két hete szállították COVID-fertőzéssel a Frimley Park Hospitalba, ahol külön termekben helyezték el őket.

Ezt a képet a lányuk, Chloe, posztolta az akkor utolsónak tűnő talalkozásukról. Ezzel köszönte meg a kórház “hihetetlen erőfeszítéseit”, amelyet az ápolásuk során, illetve azzal tettek, hogy lehetőséget teremtettek erre felbecsülhetetlen értékű utolsó találkozásra.

“Egy világjárvány közepette a személyzet lehetőséget biztosított, hogy édesapám el tudjon búcsúzni édesanyámtól, akivel 50 éven keresztül voltak házasok.”

Másnap még egyszer volt lehetőségük találkozni, mielőtt az édesanyja légzése rosszabbodott.

“Apát betolták a kerekesszékben, sírt, megfogta a kezét, anya szemei ekkor kinyíltak. Magánál volt és tudtak beszélni. Kaptak még egy-két órát.”

“Mindez a kórházi dolgozóknak köszönhető, akik figyelmet fordítottak erre, és lehetővé tették a találkozást. A jelen helyzetben elképesztőnek tartom a teljesítményüket.”

“Hogyan képesek ennyi együttérzésre, amikor mind testileg, mind lelkileg a legvégsőkig ki vannak zsigerelve… nem is értem.”

A kórház válaszul a következőt írta Twitteren:
“Együttérzünk a családdal, és Önnel. Nagyon örülünk, hogy kicsit könnyebbé tudtuk tenni ezt a rendkívül nehéz időszakot Önöknek. Tudjuk, hogy ez az odafigyelés az egyik legfontosabb segítség, amit adhatunk.”

Forrás: BBC

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top