„Attól, hogy tiltod, rossz szemmel nézed, kineveted vagy megveted, még nem lesz kevesebb LMBTQ-ember”

Attól, hogy tiltod, rossz szemmel nézed, kineveted vagy megveted, még nem lesz kevesebb LMBTQ-ember. Csak több lesz titkolózásra, bujkálásra és akár öngyűlöletre kényszerítve.

Christian Rudder a Dataclysm című könyvében említi, hogy (2014-ben) megvizsgálva a meleg férfi pornó keresési tendenciáit az Egyesült Államokban, a keresések aránya minden államban azonos.

5%.

Csak azokban az államokban, ahol egyenlőként kezelik őket, ott többen élnek saját magukkal nyilvánosan is összhangban, ahol pedig hátrányosabb helyzetben vannak, ott kevesebben vallják magukat például egy felmérésben melegnek.

De a keresések, tehát a meleg férfiakkal kapcsolatos szexuális fantáziálás aránya állandó. 5 százalék pedig rengeteg. Magyarországon az majdnem fél millió ember!

És ebben még nincsenek vagy nem szükségszerűen vannak benne a leszbikusok, biszexuálisok a transzneműek, queerek, az aszexuálisok, az interszexuálisok és mások – tehát a szivárvány többi része.

Így már Magyarországon is több emberről beszélünk, mint 10 vagy akár 20 Puskás-stadion.

És ezek az emberek (ez a jó eséllyel úgy egymillió) nem 18 évesen és egy naposan kezdenek a szexualitásukkal ismerkedni, hanem – akárcsak bárki más -, a tinédzserkorban.

Ekkor lenne szükségük arra, hogy valaki elmagyarázza nekik, hogy az emberek nem ugyanolyanok, a szexualitásuk sem ugyanolyan, sőt, még a heteroszexuális szexualitás is egyénenként különböző!

Hogy mi az a beleegyezés, hogyan kell kérni és hogyan kell adni. Hogy ha van kölcsönös és szabad beleegyezés, akkor nincsen „rossz szexualitás”.

És hogy ha olyan akar bemászni az ágyukba, akit nem hívtak, legyen az egy ismerősük, egy pap vagy az állam, akkor joguk van nemet mondani.

Hogy a homofóbok jelentős része lehet maga is látens meleg, aki másokban önmagát utálja.

Hogy nem, Isten nem ítéli el az LMBTQ-embereket, de azokat igen, akik másokat megnyomorítanak. (Erről dr. Perintfalvi Rita teologus tartott kétszer is kiváló előadást a Nonmono szervezésében.)

És hogy LMBTQ-embernek lenni nem (csak) a szexről szól! Szerelemről, kapcsolatról, gyereknevelésről (nem, nincsen a gyerekekre káros hatással!), nevetésről és sírásról, mint bármelyik másik kapcsolat.

Minden 10-20. emberről beszélünk! Felszállsz egy tömött buszra, és nem egy LMBTQ-ember lesz rajta!
Arról nem is szólva, hogy mint mindennek, ennek is lennének árnyalatai…

De tudom, hogy ez már sok egyszerre. Ezért kéne rászánni az időt a tanulásra.

Nem csak a diákoknak.
Egész Magyarországnak.

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top