„Annyi mindent kell a feleségemtől megtanulnom”

Számtalan dolgot szeretek a feleségemben, de az egyik legnagyszerűbb tulajdonsága mindenképpen az, hogy tud (és nem is szégyell!) gyerek lenni.

Ő az, aki megáll az utcán megmenteni és arrább tenni egy igyekvő csigát, és ő az, aki bocsánatot kér a számítógéptől, amikor rosszat mond rá, nehogy megharagudjon.

Mert nem csak kívülről, belülről is szép.

Szóval az én csodálatosan gyermeklelkű feleségem beleszeretett egy gumicsizmába. Mindenképpen vennünk kellett egyet, mert tél óta szügyig lehet süllyedni a tengermenti esőzésektől felázott talajba a ház mögötti kiserdőben.

Még decemberben, és azonnal kellett volna. Ő azonban meglátta a szivárványosat és nem tágított: hiába kellett rá három hónapot várni, hiába a józan ész és minden logikus megfontolás, neki már csak ez kellett.

Ma érkezett meg. Olyan örömmel bontotta ki, mint egy hároméves a karácsonyi ajándékát. És pont olyan örömmel ugrott vele az első tócsába is.
Világított a lábán a kiserdőben, mint meggyűrűzött flamingó lábán a fémkarika.

Az már mellékes, hogy időközben tavasz lett. Egész jól felszáradt a talaj és lassan kinyit nálunk a világ: lehet az erdőn kívül emberek közé is menni majd.
Vannak tárgyak, amelyek – ki tudja miért és ki tudja hogyan születnek -, de többet jelentenek önmaguknál. És sokszor a pénzbeli értékük is fordítottan arányos a megbecsültségükkel.

Számtalan dolgot szeretek a feleségemben, de az egyik legnagyszerűbb tulajdonsága mindenképpen az, hogy tud (és nem is szégyell!) gyerek lenni. Látod, annyi mindent kell még tőle megtanulnom…

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top