Vajon hány ezer forint ma egy lelkiismeret otthon és a világban?

Valaki megkeresett, hogy ugyan hogy is írhatok ilyen sértőt a kormánypárti szavazókra nézve. Hát nem gondolok rá, hogy a szavaim nekik hogyan esnek?

Hiszen tíz éve csak fejlődik az ország – folytatta -, és a diplomás és szakmunkás barátai is többet keresnek, mint régen.

Én pedig azóta sem tudom ezt az egyébként kulturált és tisztelettudó levelet kiverni a fejemből, mert egy borzasztó dologról tanúskodik.

Egyszer egy régi ismerősömmel találkoztam, megörültünk egymásnak és beszélgetni kezdtünk. Olvasómként hamarosan megemlítette, hogy ő „lehajtott fejjel”, de a Fideszre szavaz.

„Négy gyerekem van. Engem megvettek az adókedvezménnyel.” – mondta.

Vajon hány embert mozgatnak szilárd elvek és hánynak fáj a korrupció csak azért, mert nincsen benne? Vajon hány ezer forint ma egy lelkiismeret otthon és a világban?

Vajon ugyanez a kormányzás, ha nem lett volna gazdasági felívelés, már megbukott volna?

És ha most jön a válság, kinyílnak a szemek?

Lehet, hogy azért hiszik el sokan, hogy engem a Soros fizet, mert ők eladták az arcukat, a nevüket, a lelküket, a hitüket harminc ezüstért és fel sem tételezik, hogy más ezt ne tenné meg?

Tényleg csak cirkusz és kenyér kell, semmi más?

Pontosan erre épül a rendszer: legyen bár rossz sokaknak, de a tábor legyen kifizetve. Pénzzel, címmel, hatalommal. Krumplival, tüzifával, Erzsébet-utalvánnyal.

Ezért nem is értik, mi a baj. Ahogyan azt sem, hogy azt az embert, akinek pénzért a lelkét is kell adnia, a rabszolga is megsajnálja. A levélíró jelezte, hogy ha se diplomám se szakképesítésem, akkor persze nyilván jó lesz nekem Anglia.

Az ő rendszerében felfoghatatlan, hogy három diplomával magamtól választottam alacsonyabb anyagi életszínvonalat, mert nem akartam a nevemet adni ehhez.

Mert elfogyott körülöttem a levegő. Mert nem éreztem magamat fizikailag biztonságban.

Szóval sajnálom, ha megbántottam valakinek az érzéseit. De ilyen az a kurva tükör.

Nem is csoda, ha egyesek bármi áron mindet próbálják összetörni. 

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top