Ha kíváncsi vagy a VALÓDI magyar koronavírus-számokra – 8. Pártos Balázs

pártos balázs

Borzasztó, hogy a magyar “nemközmédia” szereplői olyan, mintha egymástól független univerzumokban léteznének, és nem támogatják egymást.

Ezt most meg szeretném törni egy nagyon egyszerű kezdeményezéssel: be fogom a mutatni a szerintem legizgalmasabb online médiaszereplőket, hogy minél többen megismerjék és kövessék őket. A lista 100%-ig szubjektív.

*

Röviden: ha szeretnéd tudni, VALÓJÁBAN mi zajlik a koronavírus terén Magyarországon, VALÓJÁBAN mit jelentenek a számok és merre tartanak a dolgok, magyar nyelven talán Pártos Balázs a legjobb forrás. Szerintem.

Hogy ki ő? Egy pártoktól, szervezetektől független civil, aki tud is és nem is fél számolni a mindenki számára elérhető adatokból. Logikusan, alaposan, és sajnos meglepően pontosan.

Miért sajnos? Mert ő a KSH ma elérhető adatai alapján 70-80 ezer halottal, és ezen túl 90-150 ezer (!) tartósan egészségkárosodott áldozattal számol, de az operatív törzs adatait alapul véve is 50 ezer körüli halottat és 80-90 ezer tartósan egészségkárosodottat látna reálisnak, ha ma lenne a járvány tetőpontja. Ami sajnos nincs.

A tavaly év végére prognosztizált 18 ezer áldozat is sajnos meglepően pontos előrejelzés volt. Felkaphatod a fejed: „de hát nem tizenegy-két ezernél zártuk az évet?”

Nem. Hazudtak neked. A (tavalyi!) számokat azóta is lépésről lépésre növelik, és bizony ott tartunk már az előrejelzés magasságában…

Pártos Balázs bejegyzései érthetővé és kontextusba teszik a napi fertőzöttek, a tesztek, a halálozások számát. Ha lenne egy újságom, már rég rovatot ajánlottam volna fel az elemzéseinek.

Ha ellenzéki párt lennék, már régen az ő számaival gyógyítanám az impotenciámat.

De nem jól írom: a számok pont, hogy nem az „övéi”. A számok a mindenki számára elérhető statisztikák. Ő csak rendszerbe illeszti azokat. A legnagyobb különlegessége pedig az, hogy logikai rendszerbe, nem pedig politikaiba.

Nagyon sok embernek kéne baromi hálásnak lennie a munkájáért. De ehhez előbb meg kéne ismerniük.

Kövesd Pártos Balázs elemzéseit, olvasd és oszd a posztjait itt

Válogatás a szerintem legfontosabb eddigi írásai közül:
A kormány április 9-i bejelentésének margójára

Többlethalálozás valójában – Hány emberrel több halt meg a vírus kitörése óta, mint „általában szokott”:

A tesztelés hatékonyságáról Magyarországon:

A tavalyi előrejelzés, amely az adatok azóta is zajló folyamaros „korrekciója” miatt egyre inkább valóra válik

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top