Mi történt a Budapest Prideon?

A tavalyi évhez hasonlóan 2017-ben is meghirdettem: akinek nincs kivel kijönni a Budapest Pridera vagy aki eddig félt kinézni, jöjjön velem és szerezzen tapasztalatot arról, hogy mi is történik VALÓJÁBAN ilyenkor a körúton. A jelenlévő „első prideozókat” arra kértem, írják meg a személyes élményeiket 2-3 mondatban, amiket alább változtatás nélkül közreadok.


„Életem első Pride-ja. Te jó ég! Táncoltam az utcán! De hát én sehol sem táncolok! Az a fajta buli volt, ahol nem olvadt le az arcomról a mosoly. Sehol egy tangás pasi?! Láttam egy 5 fős csoportot, a srácok elég provokatív szerelésben vonultak. Aztán felfedeztem rajtuk a „Poland” feliratokat. Sajnos a Lánchídnál kidőltem a melegtől és megpihentem a Gresham Palota gyepén, így nem mentem végig. Azóta megnéztem egy 2 órás videót. Egy (!) fiatalt láttam, aki elveszítette a kapcsolatot a külvilággal. Jövőre, veletek, ugyanott.” (Mónika)

„Bár olyannak mutatná a média, mint amilyen. Hihetetlen volt táncolni, mosolyogni, színesnek lenni. Jövőre ugyanitt.”- (Dóra)

„Végre nem morgó, nyavalygó, „szarazélet”ező ember tömegek között lehettem! Így szeretlek Magyarország, színesnek, mosolygósnak, táncolós-éneklősnek!!” (Edit)

„Életemben először mentem a Pridera tegnap, de nem bántam meg. Nagyon jó volt a hangulat, jól éreztem magam és semmilyen provokatív dolgot nem láttam :)” (Enikő)

„Üzenem minden aggódónak: Pride ide, Pride oda, senki nem fertőzött meg, nem lettem leszbikus.” (Mónika)

„Szuper volt, családostul, jó volt veletek és a többi fiatallal együtt táncolni az utcán. Remélem, jövőre megint többen leszünk.” (István)

„Óriási élmény volt végre nem morgós, „szarazélet”-ezős, nyavalygós, hanem vidám, mosolygós, éneklő-táncoló ember tömegek között lenni. Nem tudom mennyien voltunk…..? De kb 5%-ára mondanám hogy feszegette a húrt, talán kicsit megbotránkoztatóan nézett ki, esetleg viselkedett. Amennyit mondjuk a Ligetben is láttam már, 1-1 nagyobb rendezvényen.” Bővebben itt

„Kicsit döcögősen indult a tegnap, de pont így volt jó, mert rá lehetett hangolódni az eseményére a mindenféle korú, nemű és sokféle színes emberre… Amikor végre elindult a ‘menet’, számomra az volt az igazi Pride hangulat – táncoló, önfeledt, egymásra és magukban mosolygó emberek boldogan és felszabadultan… fantasztikus volt 🙂 Azt sajnálom, hogy a Lánchídhoz évre olyan ‘hirtelen’ szakadt meg az egész és az a hangulat már nem jött vissza, ami előtte volt a Bajcsy-n, illetve a József Attila utcán, de így is klassz élmény volt áthaladni a hídon és addig ismeretlen emberekkel beszélgetni, majd menni tovább, mindenki a saját dolgára 🙂 Összességében tehát hihetetlenül pozitív élmény volt az egész, nem erre számítottam, hanem sokkal több provokációra, visszafogottságra és nem erre a felszabadult ‘együttlétre’ 🙂 Köszönöm, köszönjük a lehetőséget, jövőre is biztosan csatlakozunk, akkor már ‘második Pride’-osként :)” (Dalma)

Végül pedig egy a helyszínen készült videó Tomanovics Gergő oldaláról, amelyből megtudhatjuk, hogy „Orbán a buzik miatt nem emel nyugdíjat”. Döntsd el, melyik oldalra akarsz állni a kérdésben.

(Főkép: Fotó: Davda Bereznai / Pride.hu)

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top