Elkészült a külföldre költözést tervező magyaroknak szóló kurzusom

Meglepődnél, ha tudnád, milyen sokan vannak, akik a külföldre költözésen gondolkodnak ma Magyarországon. Honnan tudom? Onnan, hogy nem hirdettem, még csak nem is igazán posztoltam róla, mégis több, mint ötezren (!) iratkoztak fel érdeklődőként a külföldre költözést segítő útmutatómra.

Végül negyven oldalt írtam, amiből 25 videót forgattam le, több, mint két óra terjedelemben és összeraktam hozzá egy rendes online tanfolyam-felületet. Végre elkészült, végre be is mutatom most nektek!

Mivel mindenki külföldre költözni akaró magyar története egyedi, más-más háttérrel költözne mindenki más-más országba, úgy döntöttem, az általános tudnivalókat mondom el, és hivatkozásokat adok (több, mint félszáz angol nyelvű linket!) olyan forrásokra, amelyekkel aztán mindenki megtalálhatja a neki való információkat.

És végül mindenki, aki elvégzi a „kurzust” részt vehet egy csoportos online kérdezz-feleleken, ahol igyekszem megválaszolni azokat a kérdéseket, amiket a videókban nem sikerült vagy amik útközben felmerültek.

Én, bevallom, utálom az online tanfolyamokat. Unom őket általában, de nagyon.

Ezt három módon próbáltam feloldani: egyrészt kreáltam négy történetet, amelyeken keresztül egy-egy teljesen fiktív személy sztoriját elmesélve mutatok meg sok csapdát és veszélyforrást. Ezekkel kezdődik a tanfolyam, csak utána megyünk rá az egyes témákra külön-külön. Úgy gondoltam, a sztori jobban megmarad, mint ha csak számba venném az akadályokat.

Ráadásul ezeket a fiktív történeteket nem a saját életem, hanem azok alapján az interjúk alapján raktam össze, amiket sok, különböző országokban élő ismerősömmel, és ismerőseim ismerőseivel készítettem. Szerettem volna, ha nem csak az én nézőpontom kerül előtérbe, amikor mondjuk arról beszélek hova érdemes költözni külföldre.

Aztán – ha filmet nem is forgathattam hozzá – tettem hozzá kép- és videóillusztrációkat. Így kicsit „youtubeosabb” lett az összhatás.

Harmadrészt pedig igyekeztem olyan stílust választani, ami szórakoztat is, nem csak információt ad át. Nagy örömömre szolgál, hogy több olyan visszajelzést is kaptam, miszerint a néző együltő helyében falta be mind a 25 videót.

Itt az oldal: https://otthonkulfoldon.hu , az alja felé találsz egy „tesztvideót” is a lakhatásról. Megnézheted, mire számíthatsz.

Jó szívvel, szeretettel, és együttérzéssel ajánlom mindenkinek, aki fontolgatja Magyarország elhagyását.

Alább pedig néhány olyan ember visszajelzését olvashatod, aki már végiznézte a videókat.

„Sok olyan kérdésre derít fényt, ami fontos, de magadtól sosem gondolnál rá. Felnyitja az ember szemét, és bátorságot ad.”

„Köszönöm, Laci, hogy megcsináltad. Azt hiszem, jobban tudom, mire számítsak.”

„Nagyon gyakorlatias, tele hasznos linkekkel és tippekkel amiket tényleg nagyon célszerű lesz használni, megfogadni.” 

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top