3. KLUBRÁDIÓ

Klubrádió

Borzasztó, hogy a magyar „nemközmédia” szereplői olyan, mintha egymástól független univerzumokban léteznének, és nem támogatják egymást. Ezt most meg szeretném törni egy nagyon egyszerű kezdeményezéssel: be fogom a mutatni a szerintem legizgalmasabb online médiaszereplőket, hogy minél többen megismerjék és kövessék őket. A lista 100%-ig szubjektív.

***

Alaphelyzetben nem sorolnám ide a Klubrádiót, YouTuberek és Facebook „influenszerek” közé, de mióta elvették a sávszélességüket és kényszerűen gyakorlatilag egy élő podcasttá váltak, már ide tartoznak.

És egyébként is rájuk fér most minden támogató nyilvánosság…

Velük személyes emlékem is van: még az özönvíz előtti időkben Rangos Katalin készített velem egy hosszú, egyórás interjút. És alaposan megizzasztott.

Már semmire sem emlékszem a dologból, csak az élményre, hogy igen, valahogy így kéne kinéznie egy valamire való rádióinterjúnak!

Sokszor kaptam tőle kellemetlen kérdéseket („Azért kezdtem-e el operatársulatot építeni, mert nem tartottam magam elég tehetséges énekesnek?” – erre azért mégis emlékszem), de mindvégig tiszteletadó, baráti hangnemben.

Az újságíró, amikor valódi és kényelmetlen kérdéseket tesz fel, bár megizzasztja alanyát, de egyben lehetőséget is ad arra, hogy ezeket a nyilván másokban is felmerülő kérdéseket nyilvánosan tudja megválaszolni. („Nem, csak szerettem volna egész produkciókban gondolkodni szerepek helyett, de pont ezért a legelső koncertünkön nehéz darabot vállaltam, hogy senkiben ne vetődjön fel ez a kérdés.”)

Ezért van, hogy akinek nincsen rejtegetnivalója, az szereti, ha kérdezik.

A mai napig nagy szeretettel gondolok erre az alkalomra, és jó volt kicsit tényleg „BBC standard” szerint interjúzni.

Ne feledje senki, hogy a Klubrádió továbbra is él, sugároz, és a világ bármely pontjáról hallgatható a honlapjukon:

https://klubradio.hu

Ha valakinek gondja vagy kérdése volna az online rádióhallgatással kapcsolatban, itt tud segítséget kapni:
https://www.klubradio.hu/atallas

És külön ajánlom Hábetler András Operaklubját, ahol nem csak operarajongóknak érdekesen beszél mindkettőnk közös szerelméről!

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top