Itt az ideje magunkat szeretni

Úgy döntöttem, bosszút állok. Kegyetlen, súlyos, őrjítő bosszút mindenkin, aki gyaláz, átkoz vagy éppen nevet rajtam: boldog leszek.

Túl sokáig hordtuk olyan emberek terhét, akik maguk nem akarták cipelni. Túl sokáig akartunk helyettük okosak, belátók, megértők és kedvesek lenni. Itt az ideje, hogy ne csak másokkal érezzünk egyet, hanem együttérezzünk magunkkal is.Lassan négy éve költöztem el és még mindig gyászolom a hazámat. Köszönöm, hogy megkönnyebbülhettem kicsit ettől.

Persze, eddig is tudtuk… de most került rá pecsét. Eddig is láttuk merre megy, de most esett le a szakadék szélén. Földet még nem ért, de nyilván az is idő kérdése csak.35 évet éltem bántalmazó kapcsolatban a hazámmal és én máig – ennek ellenére is – szeretem.

„Tudod, amikor nem gyűlölettől részeg, olyan jó ember…”

De én is olyan jó ember vagyok! Én is megérdemlem, hogy szeressenek, megértsenek, hogy megöleljen valaki. Nem csak én… mi!

Mi, hazátlan hazafiak.

Megpróbáltuk óvni, megpróbáltuk gyógyítani, de nem hagyta magát. Sokan hamarabb rájöttünk, hogy csak a maga kárából fog tudni tanulni – ha akkor egyáltalán -, sokan csak most eszméltek rá igazán.

Sírunk, mert szeretjük. És nevetnek rajtunk, akik magukat szeretik általa. Én azt hiszem, egy korszaknak vége van – és milyen jó, hogy vége… kilépek ebből a bántalmazó kapcsolatból.

Az lesz az én nagy és nemes bosszúm, hogy boldog leszek! Nem hagyom, hogy ne legyek boldog! Akármi történik is vele. Ha leköpnek, majd megpróbálok nem kívánni rosszat, hiszen „nem tudják mit cselekszenek…”

Aki meg tudja és teszi… íme hát: tegye.

Itt az ideje magunkért felelősnek lenni.
Itt az ideje kicsit magunkat szeretni.
Itt az ideje észrevenni, hogy nélküle is életképesek vagyunk.
Itt az ideje, hogy arra figyeljünk, ami épít, nem arra, ami rombol minket.
Itt az ideje, hogy ha már másoknak nem, hát magunknak fontosak legyünk.
Itt az ideje, hogy ha kell, az ő maga ontotta vére árán, de megváltsuk magunk magunk.

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top