A diktátor fél

Tényleg az az egyetlen módja, hogy lássák a magyarok a miniszterelnököt valódi kérdésekre válaszolni, ha feliratozom az angol nyelvű sajtótájékoztatóit?

Ezt a mondatot ízlelgessük azért…

Aztán ha megteszem, azzal támadnak, hogy le akarom járatni. Egyszerűen azzal, hogy megmutatom, mit mond. Orbán Viktor angolul elmondott szavait magyarra fordítani ellenzéki haditett?

Létezik, hogy milliók szerint ez normális, és nem tűnik fel a fentiek iszonyatos abszurditása?

Egyébként a legdurvább, hogy még csak jó kérdéseket se kapott. Az antiszemitizmus vádja a Sorosozásra felületes meglátás. Azon túl, hogy a plakátok a második világháború előtti „nevető zsidó” mintájára készültek, nem a „zsidó-vonal” bennük az erős, nem ettől ijesztőek.

Nem a zsidózás tért vissza, hanem a fasizmus.

(Itt mindig meg kell állnom, mert a politikai korrektséggel harcolók nem tartják politikailag korrektnek a szóhasználatomat, én pedig ezért mindig be kell, hogy linkeljem a fasizmus definícióját – ezt: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Fasizmus – hogy ne legyen félreértés: nem én akarok nagyot mondani, hanem ez a Fidesz politikájának az anyakönyvi neve. Azért, hogy néven nevezem, senki se rám haragudjon!)

Nem kérdezték Mészárosról, Fudanról, választási csalásokról, a rokonsága gazdagodásáról, oroszokról, kínaiakról, kisvasútról, stadionról, EU-vétókról, a felcsúti juhász haláláról, trafikokról, magánnyugdíjpénztárakról, semmiről.
Kérdezték. Ennyi.

És ennyitől is láthatóan kimerült, rezgett a szája széle.

El sem tudom képzelni, mekkora terhet cipel ez az ember. Hiszen tudja, hogy mit tett, és mit tesz.

És tudja, hogy mások is mennyien tudják. Tudja, hogy soha többé nem mehet magyarok közé „csak úgy” az utcára.
Ő nem hiszi el a saját hazugságait. Biztos vagyok benne, hogy tisztában van a tettei súlyával. És valahol mélyen csodálkozik ő is, hogy megtehetette.

A diktárorok szociopaták, pszichopaták szoktak lenni. De szerintem ő egyik sem. Ő csak egy tehetséges falusi srác, aki szerette volna megmutatni az apukájának.

És túltolta. És nem volt senki, aki megállítsa. És most a saját győzelmének a foglya: tudja, hogy innét már nincsen kiszállás.
Neki nem lesznek nyugdíjasévei, mert amint elereszti a láncot, a saját harci kutyái tépik szét.

Aki hisz neki, azt lenézi. Aki nem hisz neki, attól fél. Olyan, aki szeretné, nem csak félné, talán még a családjában sincs azok közül, akik számítanak.

Jenga. Meddig lehet kilopni a társadalom tartóoszlopait anélkül, hogy a fejére omlana. A rettegés elől a fociba menekül. Mert minden újabb húzásnál csodálkozik maga is, hogy nem dőlt még össze az egész.

Csak remeg.

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top