Ezt a nőt te férfibörtönbe zárnád?

A 21. század nagy úri huncutságának tartják sokan a transznemű emberek kérdését. „Mégis miféle ostobaság ez, hogy nemet vált egy férfi vagy egy nő? Ha az Isten férfinek teremtette, az férfi legyen, ha nőnek, nő! Nem?”

Két helyen merült fel ez mostanában: Bayer Zsolt „orvosverős” álvideójában és egy hírben, amely szerint „egy nemváltoztató hormonkezelésen is átesett transz férfi, Mack Beggs nyerte a lányoknak kiírt birkózóversenyt. El is csámcsogott rajta a patriota.info nevű, általam kevéssé ismert oldal és közönsége.

Gáz, mi? De nézzük meg kicsit közelebbről! Az espn.com megkérdezte magát az érintettet és szüleit is és kiderült, hogy ő maga a férfiak között szeretett volna indulni, csak a szövetség nem engedte. A szövetség kényszerítette, hogy ha nőnek született, a nők között induljon akkor is, ha tesztoszteronkezeléseinek eredményeként már jóval erősebb és férfiasabb volt, mint társai.

Tehát a történet, amin annyi homofób csámcsog most, éppen arról szól, hogy ha elfogadnánnk a másságot, nem kéne ilyen megalázó helyzetbe kerülnie sem a transznemű versenyzőnek sem lány versenytársainak, akiket végül 56-0-ás mérleggel intézett el.

Felteszed a kérdést: „de miért nem marad a seggén és marad nő, aki nő?” Mert nem az.

Vannak emberek, akiknél egyszerűen nem dönthető el elsőre orvosilag, hogy férfiak vagy nők valójában – ők az interszexuálisok. Nem, nem a fiús lányokokról és a lányos fiúkról beszélünk, hanem olyan emberekről, akik például hormonális szempontból inkább nők, de a külső nemi szerveik tekintetében inkább férfiak. (Itt tudsz erről bővebben olvasni: link)

Aztán ott van például az AIS, az Androgén-inszenzitivitási szindróma.

„Képzeljünk el egy helyes, kedves, angyali kislányt, aki szép lassan belenő a serdülőkorba. És egyszer csak kiderül, hogy nem menstruál. Lehet, hogy modellszépségű nővé fejlődik, de tizenkét, tizennégy, tizennyolc éves – és még mindig nincs menzesze. Az orvosi vizsgálat aztán kideríti: nem csoda, hogy nincs menzesz: nincs petefészek sem, nincs méh sem, a hüvely vakon végződik, és egyébként nagyon rövid. A hasüregben viszont herék találhatók, ami nem is csoda: a genetikai elemzés során kiderül, hogy az illető kislány (nő) XY kromoszómájú: genetikailag tehát férfi. Nem kicsit: nagyon.” (Birtalan Balázs: A görög sofőr gödeli esete a rendőrökkel – ezt mindenképpen olvasd el, ha érdekel a téma!)


A modell Hanne Gaby Odiele női külsődleges nemi jegyekkel, de le nem szállt herékkel, férfiként született. A heréit tíz éves korában távolították el olyan orvosok, akiknek ha jól értem Bayer Zsolt „előbb elvenné a diplomáját, utána agyonverné őket és csak ez után zárna börtönbe”. (Forrás)

Zhou 1995-ös kutatása kimutatta, hogy azoknak a férfiaknak az agya, akik nőknek érzik magukat, sokkal inkább hasonlítanak egy nő agyára, mint egy férfiére. Swaab (2004), Gooren (2006), Garcia-Falgueras (2008 ) és Rametti (2010) kutatásai pedig azt bizonyították, hogy a nemi identitást befolyásolja az agy szerkezete. (Ha a tudományos része érdekel, itt olvass utána: wiki ).

És itt most a terjedelem okán abba is hagynám a bizonyítását annak, hogy ez a kérdés valós probléma nem pedig valami hipszter őrület. És ha megnézed, hogy mit okoz az érintettek körében, rájösz, hogy kurvagyorsan meg kéne változtatni a társadalom mentalitását a kérdésben.

Ebben a cikkben egy olyan férfi nyilatkozik, aki nővé alakíttatta át magát. Nem jókedvében, hanem a fent is részletezett okok miatt. Kocsilopási ügybe keveredett és börtönbe került.

Férfi börtönbe. Nőként. Szerinted?

Több, mint 2000 alkalommal erőszakolták meg férfiak a nőnek kinéző, magát nőként definiáló, de születési nemét tekintve férfit.

Ezt a nőt te férfibörtönbe zárnád?Te férfi vagy női börtönbe küldenéd?

A képen látható ember szintén férfiként született, egész életében nőként élt és át is esett a nemi átalakító műtéteken – szintén férfi börtönbe zárták. 150 ezer alíárás gyűlt össze arra a petícióra, amely követelte, hogy női börtönbe vigyék. Légy őszinte és mondd meg: szerinted nem ott a helye? (Forrrás)

Hány transgender azaz transznemű ember él a világon – és Magyarországon? Ezt nyilvántartás hiányában nehéz megmondani, de kutatások szerint valahol minden 100. és minden 300. ember között van az arányuk. Tehát egy tömött MÁV-szerelvényen statisztikailag mindig fog utazni legalább néhány! (Forrás) Mégis, hallani se hallottál még igazán róluk, igaz?

Kezded már kapisgálni, miért rettentően fontos a másság elfogadása? Miért lenne iszonyatosan fontos, hogy szeretettel bánjunk azzal a több tízezer magyar emberrel, aki ezt nap, mint nap megéli? Vagyis megélné, de amíg mi csak hangulatkeltő cikkeket osztogatunk meg a Facebookon és bele se gondolunk, hogy mi miért történik, nem fognak tudni teljes életet élni.

Miattad. Miattunk.

Jó ez így szerinted?

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top