Minden nő kurva

A legsokoldalúbb magyar szó a kurva. Minden olyan nőre rá lehet mondani, aki „nem megfelelően” viselkedik, mert túl sokat és túl okosakat kérdez, túl csinos és nemet mond egy férfinak vagy túl csinos és igent mond egy férfinak.

Ezzel a szóval kezeljük az összes ego-problémánkat, az összes korábbi sérülésünkből eredő fájdalmunkat, ezzel a szóval kezelünk mindent, ami egy nővel kapcsolatban fáj. Az állatnak mondjuk: „rossz kutya” és az asszony-állatnak mondjuk „kurva”.

Olyan sokat mondtuk mi, férfiak, hogy a nők is átvették, a kolléganők, a barátnők, sőt az anyák. Az anyák a saját lányaikra (Palya Bea beszél erről „Exek” című számában). Az anyák a saját lányaikra. Az anyák a saját lányaikra.

Tegnap kezdődött az I. PolyLove fesztivál az Aurórában bővebb infó, a többszerelmű együttélés ünnepe. Ott voltam a megnyitón és nem lehetett beférni a terembe. Azt hiszem, egy mozgalom kezdődik, egy nagy hullám (nem csak itthon, világszerte), amelynek talán a legfontosabb célja, hogy ezt a sokat emlegetett szót, ezt a „kurvát” elmossa végre.

Hogy egy felnőtt nő többet érjen a társadalom számára egy kisajátítható szexjátéknál, egy gyermekpottyantó-nyílásnál, egy főző-mosó-takarítógépnél. Egy hibáztatható áldozatnál, egy princípium hús-vér hordozójánál.

Ne érts félre, köteteket lehetne/kéne/fogok még írni a férfiakról is ugyanebben a helyzetben, de a mi ránk nehezedő társadalmi nyomás már csak okozat. Az ok, mindenek oka, a „kurva” szóban rejlik.

Kampányt indítok – erre a fesztivál megnyitója nagyszerű apropó -, amelyben szeretném megmutatni nektek nők, lányok, csajok, anyák, szeretők, hogy többek vagytok annál, mint amennyit magatokból a társadalom tükrében láttok. Utálni fogtok majd, amikor arról fogok beszélni, saját magatok tisztán látásához még nektek is fel kell nőnetek. De a cél adott, nem kicsi és nagyon nemes:

szabaddá tenni a Nőt, a nagybetűset, és így remélni megszabadulást a „Férfi” számára is.

Mert egymást tartjuk rabságban, mint elítélt és őrizője. Bontsuk le a falat. Süt odakint a nap.

2022. októberében - elhagyom a Facebookot és nem fogsz többet értesítéseket kapni tőlem.

Ha szeretnéd továbbra is olvasni az írásaimat, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA!

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

agoston-laszlo4
agoston-laszlo4
Scroll to Top