forgato-mobil

Írásaim

 • Mind
 • Ajánlott
 • Arcképcsarnok
 • Fogyatékkal teljesen
 • Kategória nélkül
 • Kereszténység
 • Koronavirus
 • Külföldi élet
 • Látnod kell
 • LMBTQ
 • Nőügyek
 • Személyes
 • Társadalom
 • Vallás

okt 21 2022

Még 70 felett is lehet újrakezdeni!

Csak két dolgot ne veszíts el: az objektivitásodat, és a saját magadban vetett hitedet!

okt 5 2022

Aki a tanárokat nem védi – ostoba

A tanár, az oktatás energia. Pont annyira fontos, mint az áram és a gáz. Sőt, fontosabb, mert a hideget túlélni sok módon lehet, de a fejekben fényt gyújtani a legnehezebb mesterség.

okt 1 2022

Majmok atomfegyverekkel – üdv a 3. világháborúban

A társadalmaink egy igen jelentős része máig törzsekben gondolkodik, és kakával dobálja azokat, akik máshová tartoznak. Vagy akiket nem ért.

szept 18 2022

Mi Magyrország jövője – valójában?

Az, hogy Ady Endre szavai 100 év után ugyanannyira érvényesek, az hogy Berzsenyi szavai kétszáz év után ugyanannyira találnak, hogy a Pató Pál úr már 175 éves lassan... azért el kéne, hogy gondolkoztasson.

szept 12 2022

Nem irigylem a mai diákokat

Azért én milyen rohadtul szerencsés voltam! Amikor én voltam diák, mi még az igazgatói iroda előtt tüntettünk belső szabályok megváltoztatásáért – nem az igazgató mellett a fasisztákkal szemben. […]

szept 11 2022

A Facebook méreg

A Facebook méreg. Egy parazita, amely elszívja a figyelmedet, az életerődet. Őszintén bevallom, szégyellem, hogy hány millió órányi emberi életidőt adtam neki én is az írásaimmal.

szept 11 2022

Hol terem a szeder?

Látom, hogy nem áll össze a fejükben. Látom, hogy ők még talán életükben nem szedtek le gyümölcsöt fáról vagy bokorról. Látom, hogy az ő elméjükben a tej nem a tehénből, hanem a hűtőből származik.

szept 10 2022

Miért borzasztó a „mi is felnőttünk valahogy”

Egy barátom úgy szokta mondani: "azt akarom, hogy az én gyerekeim a vállamról induljanak el fölfelé". És az ő gyerekei valóban jobban is nőttek fel, mint ahogyan ő felnőtt.

szept 9 2022

Miért írnak a magyar kommentelők annyi tahóságot?

Vajon mi viszi a magyar emberek egy számottevő részét arra, hogy patkánynak hívják az elhunyt királynőt, és hogy gyalázzák halálában?

szept 8 2022

Elhunyt II. Erzsébet brit királynő

Érezzük, hogy valami nagy és fontos dolog történik. A történelem húz el fölöttünk öles szárnycsapásokkal.

szept 6 2022

Mi lenne a rendőrök valódi feladata?

Ez nem arról szól, hogy szeretném, ha bárki is hálás lenne nekem. A legtöbbünk azért kezdett bele ebbe a munkába, hogy segítse, nem pedig hogy bántsa az embereket.

szept 2 2022

Mennyi az „átlagember” értelmi képessége?

Emlékszem, egy marketing tanárom az egyetemen azt mondta, sohasem tudjuk eléggé lebecsülni az átlagember értelmi képességeit. Emlékszem, nagyon felháborodtam ezen a mondaton jó 15 évvel ezelőtt. Azóta pedig egyre többször érzem az igazságát.

aug 23 2022

Magyarország és az EU segélye

Mert ne értsd félre: Magyarország lassan két évtizede segélyt kap. Vagy mi másnak neveznéd azt a pénzt, amit kamat nélkül örökbe kapsz, hogy összeszedd magad és utána hasznos tagja lehess az (európai) társadalomnak?

aug 8 2022

Számadás a 4. évfordulón

Nem hiányzik Magyarország. A legkevésbé sem. Az életem hiányzik, amit Magyarországon nem élhettem.

júl 28 2022

Külföldre költöznél? Vajon mennyire vagy felkészülve arra, ami vár rád?

A külföldre költözés egy nagyon nehéz folyamat. Létrehoztam egy anyagot, hogy segítsek neked!

júl 2 2022

Szerelmeslevél dr.Máriás nak

Sarud szíját kromofágban megoldani sem vagyok méltó, de fogadd tőlem ezt a szerelmeslevelet, mint Moszkvát a hóesés.

jún 15 2022

Elkészült a külföldre költözést tervező magyaroknak szóló kurzusom

Meglepődnél, ha tudnád, milyen sokan vannak, akik a külföldre költözésen gondolkodnak ma Magyarországon. Honnan tudom? Onnan, hogy nem hirdettem, még csak nem is igazán posztoltam róla, mégis több, […]

ápr 9 2022

Amikor ujjal mutogatnak rád, pedig tudod, hogy igazad van

Mivel ő nem állt be a sorba, mivel megszomorodott a szívében a rengeteg bűnt látva, ezért zsilettpengét ajánlottak neki kommentben, és röhögős szmájlikkal árasztották el naponta.

ápr 6 2022

Itt az ideje magunkat szeretni

Úgy döntöttem, bosszút állok. Kegyetlen, súlyos, őrjítő bosszút mindenkin, aki gyaláz, átkoz vagy éppen nevet rajtam: boldog leszek.

ápr 4 2022

Nincs hatalmuk feletted!

ncs hatalmuk feletted. A környezeted felett van. A pénztárcád felett van. Az életminőséged sok szempontja felett van.

márc 23 2022

„Mocskos nyelvvel feleselek” – Pottyondy Edina estje

Szerintem a humorista vicceket mond, meglepő helyzeteket ad elő kiszínezve, időnként utánoz és karikíroz, de aki eleve "Mocskos nyelvvel feleselek" címet ad az estjének, nem valószínű, hogy felülne a nyuszimotorra.

márc 19 2022

Vadak között élünk

Mert összekeveri a "tény szent - a vélemény szabad" igazságát és a véleményét érzi szentnek és a tényeket kezeli szabadon.

márc 9 2022

Amikor Mészáros Lőrinc jótékonykodik és még hálásnak is kéne lenni érte

Másrészt meg az alamizsnát a sárból kapargatva akár meg is állhatnál egy pillanatra és feltehetnéd a kérdést magadnak: biztosan ez a legtöbb, ami kapható?

júl 2 2021

Nehéz ősz vár Magyarországra, ha nem fontoljuk meg ezeket – avagy mi a baj az 5,5 millió oltottal?

Az oltottak száma három okból csalóka. Egyrészt, mert a legveszélyeztetettebb korosztály több, mint negyede (!) nincsen beoltva Magyarországon.

júl 1 2021

Kis-Oroszország helytartója ellen már csak szimbolikus lépéseket lehet tenni

Ahogyan a mindig egyszerre szavazó Fidesz miatt a parlament is szimbolikus. Ahogyan maga a demokrácia is csak szimbolikus a kis-orosz királyságban.

jún 30 2021

„Mennyire lehet mély a sebe, egy idegen karjaiba roskad zokogni, csak mert a pólóján ölelést kínál ‘apától’?!!”

Képzeljétek el, hogy a gyermeketek annyira távol van tőletek, hogy egy idegen karjaiba roskad zokogni, csak mert az idegen ölelést kínál "apától"!

jún 27 2021

A focidrukkerek mutatták meg igazán, hogy mennyire más a magyar norma, mint az európai

Amikor otthon kiakadnak a magyar szurkolók németországi előállításán, akkor pontosan ezt a kultúrsokkot élik meg az emberek: hogy máshol azt, amit otthon naponta szemrebbenés nélkül csinálnak milliók, a törvény elzárással bünteti.

jún 26 2021

Belegondoltál már, hogy mit engedünk és mit tiltunk a tévében?

Amikor valaki azt hiszi, hogy mondjuk ezek a filmek "elferdítik" a fiatalokat, olyan, mintha valaki azzal hibáztatná a modern nevelési törvényeket, hogy több lett miattuk a balkezes.

jún 26 2021

„A seregben kitüntettek, mert megöltem két férfit, és elbocsátottak, mert szerettem egyet”

Leonard Philip Matlovich 1943-ban született a Geargia állambeli Savannah-ban. Három missziót teljesített Vietnámban, egyszer súlyosan megsérült Đà Nẵngnál. Megkapta a Bíbor Szív és a Bronz Csillag kitüntetéseket. A […]

jún 25 2021

Nadia Nadim, az afgán menekültből lett világsztár női focista

Ő Nadia Nadim. Afganisztánban született, az édesapját 11 éves korában gyilkolták meg a tálibok. Ezt követően a családjával egy teherautó hátuljában menekültek Dániába.

jún 17 2021

„Attól, hogy tiltod, rossz szemmel nézed, kineveted vagy megveted, még nem lesz kevesebb LMBTQ-ember”

Attól, hogy tiltod, rossz szemmel nézed, kineveted vagy megveted, még nem lesz kevesebb LMBTQ-ember. Csak több lesz titkolózásra, bujkálásra és akár öngyűlöletre kényszerítve.

jún 16 2021

Kicsi ország – egyetlen csőcselék

A meccs jó volt. Persze, kikaptunk, persze, három góllal – de ezt így nézni felesleges. Cristiano Ronaldo nálunk nagyobbaknak is rúgott már többet is. Én csak egyetlen dolog […]

jún 14 2021

Mi közöd a Black Lives Matterhöz?

Nem csak annak kell támogatnia mondjuk a családon belüli erőszak elleni küzdelmet, aki érintett, akit vertek otthon, hanem minden jóérzésű embernek, nem?

jún 13 2021

„Magyarország olyan Európában, mint az erőszakos, ostoba, alkoholista unokaöcs, akit egyedül azért tűrnek meg az asztalnál, mert rokon”

Orbán szavait kommentelni olyan, mint más szemetét szedni: lehangoló, fárasztó és felesleges is, amíg senki nem csap rá a kezére, hogy ne folytassa.

jún 2 2021

A „hány zsidó barátja is van Hitlernek” érvelési hiba

Nem attól lesz a sajtó szabad, ha vannak ellenzéki lapok - ahogyan egy ország sem attól lesz demokrácia, ha vannak ellenzéki pártok.

máj 29 2021

A diktátor fél

Tényleg az az egyetlen módja, hogy lássák a magyarok a miniszterelnököt valódi kérdésekre válaszolni, ha feliratozom az angol nyelvű sajtótájékoztatóit?

máj 22 2021

Kinek a szégyene Karikó Katalin „ügynökmúltja”

Mekkora istenverte szégyen már, hogy amíg a világ Karikó Katalin Nobel-díját várja a világ megmentéséért, nekem magyarul arról kell olvasnom, hogy akkor most ügynök volt-e.

máj 17 2021

„A legnagyobb önbecsapás, amikor egy rendszeren belül képzeljük el a rendszerváltást”

Jelen esetben a (demokratikus) gyógyulásba vetett hit a valósággal való szembenézést akadályozza. A magyar parlamentarizmusnak halnia kell előbb, hogy feltámadhasson.

máj 15 2021

Lehet, hogy én eddig is tudtam angolul, csak féltem megszólalni?

Érdekes, hogy kritikát a nyelvtudásomra eddig kizárólag csak magyaroktól kaptam. Az angoloknak mindig voltam elég jó. Persze kérdés, hogy vajon elmondták-e volna, ha nem…

máj 15 2021

Választás 2022: belemenni újra a játékba cinkosság vagy hülyeség vagy mindkettő együtt?

Nem igazán értem, hogy a jelenlegi ellenzéknek nevezett tömörülés miben reménykedik. Kétharmad nélkül egy béna kacsa lesz a magyar kormány, kormányzásra képtelen, az obstrukció és a cinikus Fidesz-ellenzék fogja.

ápr 13 2021

Jaj a legyőzötteknek!

Ha ennyire nem érdekli az erősebb felet a gyengébb véleménye, akkor vajon ez egy család-e még egyáltalán?
pártos balázs

ápr 9 2021

Ha kíváncsi vagy a VALÓDI magyar koronavírus-számokra – 8. Pártos Balázs

Egy pártoktól, szervezetektől független civil, aki tud is és nem is fél számolni a mindenki számára elérhető adatokból. Logikusan, alaposan, és sajnos meglepően pontosan.
A foci mindenkié

ápr 7 2021

Szabad-e kirúgni valakit a véleményéért?

„Ha Hrutka kirúgása a véleménye miatt bűn, Petry kirúgása miért nem az?” – okszor kaptam meg ezt a kérdést, ezért most nyilvánosan válaszolom meg. A rövid válasz: egyiküket […]
Petry Zsolt

ápr 6 2021

A botrányos Petry-interjú – nekünk már fel sem tűnik?

Ami a szélsőjobb számára természetes, egy kulturált közegben abnormális. Ami az előbbiben fel sem tűnik, az utóbbiban kiakasztó.

ápr 5 2021

Mit ér a feltámadás megtérés nélkül?

Vajon tart-e bűnbánatot az, aki hátat fordított az igazságnak és felemelte Barabbást, majd színről színre látta tettének a következményeit?

ápr 2 2021

Ahogyan nekik a gyerekeik, úgy a gyerekeknek az anyák sem öregszenek.

Bejelentette, hogy ő bizony most egy darabig tényleg megállítja az idő kerekét és ugyanannyi idős marad! Kerek évfordulót nem ülünk meg Skype előtt!

márc 30 2021

„Annyi mindent kell a feleségemtől megtanulnom”

Vannak tárgyak, amelyek - ki tudja miért és ki tudja hogyan születnek -, de többet jelentenek önmaguknál. És sokszor a pénzbeli értékük is fordítottan arányos a megbecsültségükkel.

márc 29 2021

6. BOMBERA KRISZTINA

Számomra már meglehetősen régóta az egyik leghitelesebb, legintelligensebb otthoni médiaszemélyiség.

márc 29 2021

A koronavírus láthatatlan, mentális áldozatai

Borzasztó fontos lenne, hogy ne feledkezzünk meg a COVID mentális, pszichológiai áldozatairól sem. Azaz gyakorlatilag mindannyiunkról.

márc 24 2021

Mit tegyen Noé, ha az emberek ujjal mutogatva röhögnek a kiáltásán?

Az emberélet a Fidesznek nem számít. Gődénynek sem. Működik a szimbiózis.

márc 23 2021

Amikor Anglia egyetlen percig együtt gyászolt

Ezekért a pillanatokért szeretem ezt az országot. Ezekért a pénzen nem megvehető, hatalmas apróságokért.
Hrutka János

márc 20 2021

Hrutka János rúgása és kirúgása

Nekünk, magyaroknak, meg kell becsülnünk az olyan pillanatokat, amikor valaki egyenes gerinccel áll a képernyő vagy a billentyűzet elé. Mert ritkák. És kevesen képesek rá.
Nagy Feró

márc 19 2021

Nagy Feró Kossuth-díja – a házat is jellemzi, ha háziállat lesz a csótány

Nagy Feró Kossuth-díja olyan, mintha Ozzy Osbourne-t lovaggá ütötte volna a királynő.

márc 16 2021

Jézus – a szélsőbaloldali tanító lett a jobboldal példaképe?

Jézust a mai Magyarországon plakátokon gyűlölnék, a tévében mondanának be róla hamis híreket - és ő mosolyogna rajta. Régi farizeusok, új farizeusok… neki igazán egyre menne.

márc 15 2021

Miért ne lehetne büntetendő, ha valaki utánafütyül egy nőnek az utcán?

Vajon milyen lelki sérülés kell ahhoz, hogy valaki utánafüttyögjön egy nőnek az utcán?
Jámbor András

márc 13 2021

5. Jámbor András

Emlékszel a képekre és videókra a fehéroroszországi tüntetésekkel kapcsolatban? Ha emlékszel, és magyarul láttad, jó eséllyel neki köszönheted.

márc 12 2021

Hogyan loptak meg szemérmetlenül a vakcinákkal Magyarországon

Magyarország tényleg fejlődik, ha az állampolgárai ugyanannyiért vesznek vakcinát, mint olyan országok, ahol 1,3 meg 1,7 millió az átlagkereset!

márc 11 2021

A bezárásban utolért minket a másfeledik gyermekkor

Így is lett. Az első este én nyertem. Én lettem a Bristoli Zsugakirály. Második este ő lett a Magasságos Unohercegnő.
oltásellenes fülbevaló

márc 10 2021

Miért nem működik az „én dolgom, hogy beoltatom-e magamat”-hozzáállás?

Ezek az érvek támadhatatlanok, mert a logikára épülnek. Csak józan ész kell a belátásukhoz. Egy pandémiát egyedül nem, egyedül közösségként lehet legyőzni…
Trianon térkép

márc 10 2021

Trianon – nem kéne már tovább lépnünk?

Voltam, mint máig sokan: tudatlan, az útját kereső szalonnáci. Aki egyébként kedves és hétköznapi - csak mosolyogva veszélyes eszméket vall.

márc 9 2021

4. Gulyás Marci és a Partizán

Gulyás Marci kommunikációja körülbelül annyit finomodott az utóbbi években, mint amennyit a korábbi műsorához képest az új neve: a Slejmből így lett Partizán.

márc 9 2021

Itt tegnap mentek a gyerekek először újra iskolába – otthon pont tegnap zárt be Magyarország.

Mint a téli álomból ébredő medve hunyorgunk a résen bearanyló napfényre.

márc 5 2021

Ösztönös igényünk van a rendre. Igényünk van elismerni a jót és helyre tenni a rosszat.

Úgy estem neki, mint aki az életéért küzd. Tekerem, csavartam, erőből, elszántságból… és győztem.

márc 3 2021

Van jogod szarul érezni magad

A nyilvánvaló testi egészségi kérdéseken túl lelki egészségi problémákat is okoz a pandémia. Depressziót, szorongást, agressziót és még ki tudja, mit…Csak nézd meg az egyébként is alpári és […]
lmbtq jelentése

márc 2 2021

– Anya, mit jelent az, hogy LMBTQ?

Értem, hogy sok tájékozatlan ember szerint ez a szexről szól. De a kérdés, amit a lányom feltett nem a szexről szólt, hanem a szeretetről.
Klubrádió

márc 1 2021

3. KLUBRÁDIÓ

Akinek nincsen rejtegetnivalója, az szereti, ha kérdezik.

márc 1 2021

Az utolsó előadásom Magyarországon

Kérdezték, hol lehet minket egyébként látni? Keserűen elmosolyodtam: talán Londonban.

febr 28 2021

Véd-e az oltás a koronavírus mutációival szemben?

„Bár még a tesztek korai szakaszában járunk, az rendkívül valószínűtlen, hogy egy új koronavírus-mutáció TELJES MÉRTÉKBEN tegyen egy vakcinát hatástalanná.” – áll a BBC a dél-afrikai variáns kapcsán […]

febr 27 2021

Így néz ki az Egyesült Királyságban az oltási terv és ennyire átlátható a rendszer

Kicsit máshogy működid a tájékoztatás, mint amihez Magyarországon hozzászokhattunk.

febr 26 2021

A homoszexualitás nem betegség – a homofóbia viszont az

Sokan alapjaiban értik félre az LMBTQ-emberek problémáját. Azt hiszik, ez valami szexuális kérdés, valami választható perverzió, amit aztán az utcákon „reklámoznak”. Vagy pszicológiai betegség, „ferde hajlam”, amit tisztességgel […]

febr 20 2021

Miért nem lehet csak a veszélyeztetetteket karanténban tartani?

Amikor valaki azt mondja, ne zárjuk be a világot, „zárják be magukat” csak a veszélyeztetettek, nem számol Magyarország általános egészségi állapotával. Csak gondoljuk végig, kinek is kéne akkor […]
Zállatorvos

febr 20 2021

2. ZÁLLATORVOS (dr. Simanovszky Zoltán)

A feleségemmel ünnepnapként üdvözöljük minden egyes videóját, és "sorozatmegcsalásnak" számítana, ha nem együtt néznénk meg.

febr 18 2021

Nem, nem mondhatsz bármit. A szólásszabadságnak vannak korlátai!

Nem értjük a szólásszabadság fogalmát. Azt jelenti, hogy mindenkinek legyen joga a szólásra, de nem azt jelenti, hogy bármit szabad szólni.

febr 17 2021

Van-e joga a fogyatékossággal élőknek is a szerelemhez és a szexhez?

Nem csak a fogyatékossággal élőkre kéne jobban odafigyelnünk, de saját magunkra is. Arra, hogy mennyire egészséges a gondolkozásmódunk velük kapcsolatban - vagy ebben mi magunk vagyunk fogyatékosok.
Pottyondy Edina

febr 15 2021

1. POTTYONDY EDINA

Pottyondy Edina zseniális. Szerintem a megjelenése az utóbbi idők legnagyobb izgalma a közösségi média magyar nyelvű felületein.

febr 12 2021

Egy születésnapi csoda Angliában

Az ő születésnapján én is kaptam az ajándékot - kicsit kinyújtóztattuk a lelkünket annyi gubbasztást után.

febr 2 2021

„Anglia… Itt ez a szokás…”

Állunk a pénztárnál. Bevásárlás. Nagy dolog! Emberi arcokat látunk. Ünnepnap. Múlt héten kiszámoltam: egy Magyarországon töltött hetet nem belevéve 2020. március közepe – tehát az angliai lezárások kezdete […]

jan 24 2021

Most őszintén: került az odafigyelés bármibe?

A kérés tud olyan hatásos, sőt hatásosabb lenni, mint a fenyegetés. Lehetne a másikat partnerként is kezelni erőfitogtatás helyett.

jan 23 2021

„Mielőtt valakiről véleményt alkotok, előbb meg kell, hogy hallgassam az ő álláspontját is.”

Már vettem a levegőt, hogy elküldjem a pofátlan fenébe, hogy nem elég, hogy megvárakoztat, de még a nyomorult telefonját se képes felvenni, aztán ha felveszi, legalább szóljon már bele a szerencsétlen...

jan 20 2021

A tények makacs dolgok, akármennyire is próbálunk „nem hinni” bennük, nem minden vélemény kérdése.

Mert a tények makacs dolgok, akármennyire is próbálunk "nem hinni" bennük. Nem minden vélemény kérdése.

jan 20 2021

Egy idős angol pár búcsúja a COVID idején

"Egy világjárvány közepette a személyzet lehetőséget biztosított, hogy édesapám el tudjon búcsúzni édesanyámtól, akivel 50 éven keresztül voltak házasok."

jan 17 2021

Nem minden vélemény kérdése!

Azt, hogy létezik objektív igazság, mindig a jövő bizonyítja be. A tetteink következményei.

jan 6 2021

„Hogy tud maga a kórházi dolgozók szemébe nezni?!”

Jól nézd meg a képet: ilyen arcot vág egy egészségügyi miniszter, amikor egy nagy nézettségű reggeli műsorban egy kórházi ápoló támad rá élőben.

jan 2 2021

Bristolba pár perce megérkezett az első hó.

Az ablakon kinézve ketten sikontgatnak gyermekded örömmel: a szomszéd lengyel hatéves – és a feleségem. Csodálom mindkettejük életörömét. Ahogyan a kiáltásaikból és mozdulataikból visszatükröződik mindannyiunk örökölt képessége az […]

dec 30 2020

Sólyom-Nagy Sándor emlékére

Volt egy kedvenc felvételem. Sólyom-Nagy Sándor énekelte Wolfram dalát az Esthajnalcsillaghoz. Régi Hungaroton lemez volt, rojtosra hallgattam. Biztos neked is van hasonló. Amikor egy forró nyári délután megcsörrent […]

dec 28 2020

Mire jó a karácsony?

A karácsony nem a szeretet ünnepe. Marhaság. Ógermán fenyőünnep Playstationt csempésző babamegváltóval...

dec 22 2020

„Túl sok bejglit sütöttem, három rúd ingyen elvihető!”

Nekem ez lesz életem első karácsonya, amikor nem tudom meglátogatni az özvegy édesanyámat. Nem készültünk ajándékkal, azt beszéltük meg, az lesz az ajándék, ha találkozni tudunk.

dec 18 2020

Ő akkor most férfi vagy nő Isten szemében?

Ő Hanne Gaby Odiele, interszexuális model. Ez azt jelenti, hogy XY kromoszómákkal, herével, méh és petefészkek nélkül született, de női külső nemi jelleggel (mint azt te is láthatod). […]

dec 16 2020

Beadassam vagy ne? – a koronavírus elleni védőoltásról

A világ legtermészetesebb dolga, hogy félünk az oltásoktól. Egyrészt senki se szereti, ha tűvel szurkálják, másrészt van az egészben valami távoli, természetellenes, hihetetlen, „varázslatos”. Valakik valahol összekotyvasztanak valami […]

dec 7 2020

Mire kéne „büszkének” lenni a Budapest Prideon?

De miért van erre egyáltalán szükség? Minek felvonulgatni? Minek "reklámozni a melegséget"?

dec 1 2020

Budapest Pride – de mire kell „büszkének lenni”?

Néhány szenzációhajhász újságíróval kezdődött az egész. Elmentek egy tízen-huszonezres rendezvényre, és megkeresték az öt legszélsőségesebb arcot.

nov 26 2020

Hogy értsd, miről szól – és mivel jár! – a melegházasság körüli vita…

Az évek alatt annyira sok meleg barátom ünnepelte velem a születésnapját, mert a saját családja nem látta őket szeretettel otthon!

nov 20 2020

Nem mi lettünk egyre szélsőségesebbek, hanem változott a nézőpont.

Csak van gerinced, és nem akarsz lesüllyedni egy szint alá. A minimum alá.

nov 12 2020

Különös: Angliában nem kell bizonyítanom, hogy ártatlan vagyok

Érdekes ez a különbség, amit még mindig nehéz megszokni: hogy itt az ártatlanságodat feltételezik először, azt, hogy biztos nem akarsz csalni.

nov 12 2020

Te meleg vagy? Rossz a kérdés… te mennyire vagy meleg?

Vajon heteroszexuális-e az, aki gondolt már szexuális értelemben azonos neműre, de sohasem próbálta ki?

nov 10 2020

Amikor az „Élet iskolájában” nevelkedettek csúfolják a professzort

Csúfolta, ujjal mutogatott rá virtuálisan, és megfenyegette. Agresszívan.

nov 6 2020

Budapest Pride pólóban egy londoni edzőteremben…

Gondolkodtam úgy egy percig, majd összeszorítottam a fogaimat, és belebújtam. Nem ezért adtam fel mindent, nem ezért ültem repülőre és váltottam országot...

nov 1 2020

Bevándorlók Halloweenje

Persze bennünk nem épült még fel a reflex, hogy Halloweenkor be kell raktárazni, úgyhogy nem volt otthon édesség.

okt 30 2020

Magyar az, akinek fáj Trianon… mekkora marhaság!

A magyarságnak nincsenek kizáró korlátai és legkevésbé politikai feltételei. Ezek szerint én nem lennék magyar, mert én megoldani akarnám ezt a problémát önsajnálat helyett.

okt 23 2020

Köszönöm a Színművészetiseknek, hogy mégis megünnepelhetem ’56-ot!

Aztán jött egy marék mai pesti srác, akik ha nem is lemosták a gyalázatot, de legalább emlékeztetnek minket a jobbik önmagunkra. A Vas utcában él ma szinte egyedül '56 szelleme, és az oroszok, és a mai Kádár prüszkölve harcolnak is ellene.

okt 9 2020

Szex – Mi lesz, ha a gyerek meglátja?

A gyerekeket féltjük, vagy magunkat, hogy nem fogunk tudni a kérdéseikre hiteles választ adni?

okt 6 2020

Vajon hány ezer forint ma egy lelkiismeret otthon és a világban?

Vajon hány embert mozgatnak szilárd elvek és hánynak fáj a korrupció csak azért, mert nincsen benne?

szept 21 2020

Ismered Kasszandra történetét?

Indonéziában erre találtak kiváló megoldást: nyolc maszkellenest arra köteleztek, hogy ők ássák meg a koronavírus-fertőzésben elhunytak sírját.

szept 19 2020

28 évesen nem megváltani kéne a világot?

Lehet-e még, hogy valami Magyarországon érdek nélkül tetsszen?

szept 18 2020

„Itt nyugszik Margorie MCall, aki egyszer élt, de kétszer temették el.”

A monda szerint az ír Margorie MCall 1705-ben hunyt el Lurgan városában. Takaros, fiatal nő volt, aki egy orvoshoz ment férjhez és született is tőle több gyermeke.

szept 15 2020

Éjszaka betörtek a szomszéd nénihez és bácsihoz.

Senki sem vette észre, mi sem, pedig sokáig fent voltunk, és pont velünk szemben laknak.

szept 2 2020

Belegondoltál már, kinek az oldalán is állsz valójában?

Amikor Lukasenko, Putyin és Gruekvszki a barát, de Merkel, Macron és Trudeau utálatos… Amikor Vidnyánszki tudja csak, mi a jó a Színművészetin, mert Cserhalmi, Kulka, Mundruczó, Alföldi, mind […]

aug 31 2020

Már érteni sem értjük, mi lenne a közmédia feladata?

Tudod, vannak dolgok, amiket újságoktól (még az Indextől se) várhatsz - ez lenne a közmédia lényege és feladata.

aug 31 2020

Amikor inkább nevezünk valakit hazugnak, mint elfogadjuk: nála az igazság!

Emlékszem, fel voltam háborodva tinédzserként, hogy hogy lehettek ilyenek az emberek!

aug 30 2020

Fordítják akönyvemet angolra – élő szerzőnél nincsen nagyobb átok!

Kicsavartam a lelkem kvintesszenciáját 192 oldalba, és most valaki hozzányúl... mondom, hihetetlen élmény.

aug 27 2020

Amit a koronavírusról mindenkinek tudnia kéne

Vajon mennyit tudsz VALÓJÁBAN a koronavírusról, a maszkról, a járványól? A cikk megírása előtt én is azt hittem, hogy felkészült vagyok. Pedig csak a végére értettem meg az egészet.

aug 25 2020

Ne áldozathibáztassuk már a parlagfű-allergiásokat!

Szenvedő embernek nem adunk életmódtanácsot, csak ha kéri.

aug 22 2020

Amikor a legváratlanabb ember védett meg egy utcai bandától Budapesten

A Háberlék viszont egy náluk egyel nagyobb banda volt, akiknek a fejét, a Janit, gyilkoságért ítélték el húsz évre nem sokkal később. Egy vasrúddal ölt meg egy kocsmárost párezer forintért.

aug 19 2020

Dögöljön meg a szomszéd tehene?

Nem értem az embereket. Én, ha valami nem tetszik, tovább görgetek. Ha valaki nem szimpatikus, nem üzenem meg neki, hogy az.

okt 1 2019

Elhunyt az elmúlt száz év egyik legkiválóbb művésze

Egy felvételével emlékezem meg ma a valaha volt egyik legkiválóbb és legsokoldalúbb énekesnőről. Tarts velem, ha csodát akarsz hallani!

szept 17 2019

Greta Thunberg és Trevor Noah magyarul

Tudod, a mai fiatalok lehetőségei mások. Több országban jártak már tinédzserkorukra, több nyelven beszélnek és több hozzáférésük van a világ összegyűjtött tudásához (internet), mint azt mi álmodni mertük volna.

jún 18 2019

Milyenek a magyarok? Eredmény!

Sokan érezték bántónak, hogy 2019. június 12-én feltettem a Facebook-oldalamon a kérdést: „Szerinted milyenek a magyarok? (Maximum 3 jelzőt írj!)” Volt, aki már előre sejteni vélte, hogy milyen […]

aug 27 2018

Ki a leghíresebb magyar?

Apám mindig azt mondta, hogy Puskás... de én ezt nem hiszem. Egyrészt nem sok fiatal ismeri, másrészt Puskás-térrel se sokkal találkoztam életemben, nem is tanítják az iskolákban. De van egy magyar, akiről rengeteg teret és utcát neveztek el a világon...

júl 24 2018

Pedofília – bűnös vagy áldozat?

Miközben te a diétádat sem tudod rendesen tartani, ő egész életében tartózkodik valamitől, ami nagyon-nagyon vonzza, amire nagyon-nagyon vágyik. Felteheted a kérdést, te képes lennél-e rá?

márc 3 2018

Ezt a nőt te férfibörtönbe zárnád?

Felteszed a kérdést: "de miért nem marad a seggén és marad nő, aki nő?" Mert nem az.

febr 20 2018

Mi is félünk, nem csak ti – interjú egy Fidesz-szavazóval

Te tényleg hiszel ebben az egészben? Nem látod a stadionokat? Nem látod a kórházak állapotát? Nem látod, hogy mi zajlik itt?

febr 12 2018

Lehet, hogy már megloptak Ferihegyen csak nem vetted észre? – interjú egy volt reptéri dolgozóval

Nem mindegy, hogy ezer csomagból egyet nyitnak fel vagy amennyit tudnak. Attól függ, mennyire nyitható. Ha nyitható, bele fognak nézni.

dec 3 2017

Nem te vagy a hibás!

Az alábbiak szerzője természetesen nem én vagyok, hanem egy hosszú évek óta Svájban élő énekes ismerősöm, Kovách Anna. A kiemelések tőlem származnak. „Már egy jó ideje pörög ez […]

szept 16 2017

Soros – ördög vagy angyal?

Nézzük végig tárgyilagosan, mit lehet tudni Magyarország jelenlegi legnagyobb ellenségéről - vagy pártfogójáról? Vádpontról vádpontra, források alapján!

szept 10 2017

Jogom van nemmel szavazni a melegházasságra!

Ki a fenét érdekel, hogy az öngyilkosságok száma nagyságrendekkel magasabb az LMBTQ-tinédzserek között, miért kéne megosztanom a jogaimat velük csak azért, hogy emberi lényeknek érezhessék magukat?

szept 8 2017

Egy fejezet véget ért

Tegnap rám írt valaki. Kérdezte, mi történt velem. Más vagyok. Nem ugyanaz az Ágoston László, mint régen. Egy megcsömörlött, kiégett, elfáradt embernek látszom. Igaza volt.

aug 15 2017

Parlagfű – avagy mennyire figyelünk egymásra

De mi, itt Magyarországon, tudod mit csinálunk? Ellopjuk a mentesítésre szánt pénzt, az áldozatokat hibáztatjuk és az istenek eledelének, csodagyógynövénynek hívjuk ezt az egymillió ember életét megkeserítő gyomot ahelyett, hogy kiírtanánk!

júl 14 2017

A legjobb ember, akit ismerhettem

Te voltál az az ember, aki mindenkit megszelidített. A kedvenc képemen rólad egy sündisznót simogatsz éppen. Ő érezte, hogy jó a lelked, téged pedig nem zavartak a felszíni tüskék.

júl 10 2017

Mi történt a Budapest Prideon?

Olvasd el azoknak a véleményét és tapasztalatait, akik maguk is ott voltak, részt vettek, látták, mi történik valójában!

júl 10 2017

Virág helyett temetésre

„Erzsike!” – mondta a templomgondnok édesanyámnak – „Ha Laci bácsit ennyien búcsúztatják, nem lesz hely a virágoknak az urnateremben. Inkább kérjenek koszorúmegváltást és ajánlják a meg nem vásárolt […]

máj 5 2017

L. Ritók Nóra: Nők a szegregátumokban

Nem bírom megtapasztalni, ahogy anyaként büszkén nézik a prostituálódó lányukat, a bűnözésből élő fiukat, mert közben azt érzik, jó úgy nekik… hiszen úgy van pénzük. Úgy nem nélkülöznek.

ápr 22 2017

Minden nő kurva

A legsokoldalúbb magyar szó a kurva. Minden olyan nőre rá lehet mondani, aki nem megfelelően viselkedik, mert túl sokat és túl okosakat kérdez, túl csinos és nemet mond egy férfinak vagy túl csinos és igent mond egy férfinak.

márc 25 2017

Operaházi debütálásom története

"Melyik produkcióba készülsz? / A lakatlan szigetre. / Az nem holnapután lesz? / De igen. Beugrás. / És tudod a szerepet? / Nem még. (Nagy csend...) /Bátor vagy..."

márc 2 2017

Abortusz – hisztizünk vagy keresünk megoldást?

Éppen volt valami vita az abortuszról és nagyon mellbecsapott az eszköz elnevezése. Kérdezték, mi a véleményem, hát ez
Polgár László portréja

febr 19 2017

In memoriam Polgár László

Mielőtt a Zeneakadémiára kerültem, az egyik kedvenc énekesemnek tartottam Polgár Lászlót. Ő volt az igazi lírai basszus. A “legnehézkesebb” hangfajban tudott éterien könnyed lenni és elképesztő muzikalitással énekelt […]

febr 18 2017

Szabó Zoltán – aki elindított

Szerda volt, 2012. február 15. Ez a dátum úgy égett bele az agyamba, mint a születésnapom vagy karácsony napja. Ezen a napon alakult meg az operatársulatom, tartottuk az […]

febr 8 2017

Azoknak, akik a jelenlegi kormányt azzal védik, hogy a régi milyen rossz volt

-Anyám… Engem évek óta ver a férjem… - Na és… az előző nem vert? Az jobb volt?

jan 28 2017

A demokrácia megbukott

Képzelj el egy repülőt, ahol szavazásra terjesztik, ki legyen a kapitány. Előáll az egyik kellően nagypofájú, de hozzá nem értő utas, hogy ő lesz az egyik jelölt. Ha meggyőzi a többit, ő lesz a kapitány?

dec 26 2016

Hallod… ötleted sincs arról, hogy mi megy vidéken!

Tudtad, hogy Magyarországon van Európában a harmadik legtöbb RABSZOLGA? Igen, jól olvastad. Rabszolga. Egy magyar falu és egy nagyváros között nem csak pártíz kilométer, de kétszáz év is lehet a távolság.

dec 21 2016

Álmomban meghaltam

Máshol az elkeseredett szegény öli a szegényt vagy vallás-hit-bolond a politika-hit-bolondot és mindenhol az okosok jelentik a koloncot.

dec 13 2016

Tolvaj járt nálam az éjszaka. Orbán Viktor.

Ő volt az. Valóban. Nem bolondultam meg. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Invitált, hogy üljek le vele szemben.

dec 7 2016

Nem tudják, honnan jön a csapvíz – beszélgetés egy német segélymunkással

Ötletük sincs arról, hogyan működik az elektromosság. Használni tudják, de nem értik. Laci! Ezek a srácok nem hitték el nekem, hogy a Föld gömbölyű!

dec 2 2016

Evan története

Az iskolai szekrényem ajtaja felfeszítve, a dolgaim a folyosóra szórva, a ruháim megtaposva. Ő pedig ott várt a suli előtt. Ő és tíz másik. Körben, mint a jóbarátok s rosszak. Mondták, hogy nem szólnak közbe, csak megnézik, ahogy lerendezzük.

nov 20 2016

Ez a két szó teszi tönkre a Facebookos kommenteket

Kognitív disszonancia: amikor utálom a buzikat meg a másokat úgy általában, valaki viszont rámutat, hogy az egyik kedvenc énekesem (Freddy Mercury) egyszerre volt meleg és afrikai származású.

nov 13 2016

Egy beszéd, amit a legtöbb magyar sohasem hallott

Magyar fordítása (felirattal) eddig nem volt. Minden évben meghallgatom kétszer-háromszor, lassan kívülről tudom és erőre kapok tőle. Újra elkezdek tőle hinni abban, hogy lehet változtatni.

nov 11 2016

Nem ők a hülyék, mi élünk burokban

A Brexittel, a Dicsőséges Népszavazással és most Trump megválasztásával egy világ omlott össze bennünk. Egy világ, kedves liberális, budapesti értelmiségi barátaim, amit hazudtunk magunknak.

aug 21 2016

Képek a dán melegfelvonulásról – így is lehet?

Néhány fotó a koppenhágai felvonulásról. Döntsd el, a magyar és az ottani képek közül, melyiket tartod vonzóbbnak és kezdjük el azt az országot építeni.

aug 14 2016

Hogyan álljon egy Fidesz-szavazó az iszlámhoz?

Végeztem egy kísérletet. Orbán Viktor iszlám- és a más kultúrákat támogató szavait, amelyet gazdag arab bankároknak mondott, a sajátomnak tüntettem fel és meghirdettem a Fidesz és/vagy Orbán Viktor követői között.

aug 11 2016

Az én zeneakadémiai (rém)történetem

Ezután majdnem kirúgtak. Évekig rajtam maradt a címke, hogy nem vagyok elég jó. Azt mondták, kevés a hangom (pedig csak rettegtem); azt mondták, kulturálatlan vagyok, olvassak több könyvet és tanuljak nyelveket (ekkor már három nyelvvizsgám volt).

júl 27 2016

Bocsánat, megzavarhatlak a gyűlöletben egy pillanatra?

Már megint ezek a migránsok meg muszlimok... ''Ennek a papnak mise közben vágta el a nyakát egy muszlim. Ezt miért nem posztolod? Ez nem rasszista cselekedet? Vagy csak a fehér ember lehet rasszista'' - írt rám magánban egy srác, akit előtte törölnöm kellett az oldalamról.

júl 27 2016

Húszas éveim sírkövére

Három perce fordult át a testem huszonból harminc évesbe. Néztem a toronyórán és kivártam az ütést. Távol hamarosan felsírt egy autó fékje majd tompa puffanás. Fekete humorú rendező az élet. De az is lehet, hogy csak képzelem.

júl 3 2016

A muszlimok már a spájzban vannak – húsz éve!

Miért robbantgatnak, ha az iszlám a béke vallása? Miért nem egyenjogúak a nők? Tényleg arra hív a Korán, hogy minden gyaur kutyát megöljenek vagy térítsenek az 'igaz hitre'? A Magyar Iszlám Közösség ajtaja előtt állok. Hőség van. Izzadok. Belépek.

jún 27 2016

Ha Istenre hivatkozol, amikor a melegek ellen hangolsz…

Szeretném, ha tudnád, hogy nem ellened vagyok és nem nem szeretném elvenni tőled a hitedet Istenben vagy a Biblia hitelességében. Nem az a célom, hogy legyőzzelek, hanem hogy megmutassak egy igazságot.

jún 26 2016

Amit kimondasz, annak súlya van! Tudod, mit teszel?

Láttam magukat keresztényeknek nevező embereket nyilvánosan azok haláláért imádkozni, akiket szeretek. Láttam őket temetések közelében, ahogyan a kisgyerekeik táblát tartottak a magasba Isten gyűlöli a buzikat

jún 7 2016

Hány terrorcselekmény kell még ahhoz, hogy gyűlöljem a muszlimokat?

Mi lenne velem, a sokszínűséget és elfogadást hirdető liberális gondolkodóval, ha Magyarországon is lenne robbantás? Eleve: hát nem látok én a szememtől, hogy minden napra jut egy borzalom?

jún 4 2016

Magyarország csupa jó emberből állt 1990 előtt – olvasói levél

A magam módján én is mindent megtettem az embertársaim megsegítése érdekében és ugyanúgy élveztem ezt, ahogyan szerintem te is élvezed. Ma is igyekszem megtenni, ami tőlem telik, de sajnos már elvesztettem a hitemet ebben a világban, ebben az országban, ebben a népben.

máj 18 2016

Kedvenc használati tárgyaink – a nők

Amikor azt mondom, hogy feminista vagyok, az emberek többsége megdöbben. Egyrészt nem érti, hogy miért akarom eldobni születési előjogomat, amely a péniszemmel együtt érkezett, hogy többet keressek, komolyabban - egyáltalán tárgyalóképesnek - vegyenek.

máj 4 2016

Melegfelvonulás: a pokol tornácán?

Odabent” egy fal mellé húzódtam és elkezdtem félni. Mit teszek, ha odajön hozzám egy… izé… és rámnyomul? Mi lesz, ha valaki megfogja a seggem?
PIKO kisvasút

febr 19 2016

Születendő gyerekeim kisvasútja

Pár éves lehettem, amikor a szüleimtől kaptam karácsonyra egy kisvasutat. A mai napig tudom, mi volt ráírva a dobozára, a szekrényem fő helyén volt, akaratlanul is minden nap […]

szept 19 2015

Miért nincs Isten, ha van? – Egy kirúgott keresztény története

Ma már kevesen tudják rólam: református ifivezető voltam, amíg ki nem rúgtak. Őszintén szólva, máig nem tudtam feldolgozni, hogy egy nap elkérték tőlem a templom kulcsait és szélnek […]
Scroll to Top