Tud-e mindenki örülni a Mindenki sikerének?

Ágoston László bio photo By Ágoston László

Nyertünk egy Oscart! Mindenkié a siker, de úgy tűnik, mégse tud mindenki örülni neki.

Négy óra sem telt el a hír bejelentése óta, már megjelentek ezek. Ők a mi vérszívóink - a frusztrált milliók.

Tudod, sose értettem ezt a mentalitást - “dögöljön meg a szomszéd tehene”! Vajon mekkora frusztráció lehet abban az emberben, aki szerint ezek a 14 éves lányok “aranyos kis ribancok lesznek”? Tudod mit? Nem érdekel, mekkora az ő baja.

Mert egy csomó fiatal művész élete egyik legnagyobb ünnepét üli, felállva tapsolt nekik (és nekünk, magyaroknak) az egész filmes világ és végre van, lenne minek örülni, ebben a gyomorgörcs-fájású, önmagát elemésztő országban. Mert egy Deutsch Tamás már tíz lépésről nézve is sokkal, de sokkal kisebb, mint egy berlini Aranymedve. Mert ezek a - bocsánat a szóért - lelki nyomorultak, akik minden magyar győzelemben megtalálják a lehetőséget a saját frusztrációjuk képernyőre fröcsögtetésében egyrészt kevesen vannak (bár így is rengetegen), másrészt nem rabolhatják el egy pillanatát sem az örömünknek.

Nem szomoríthat el, ha valaki képtelen örülni. Nem haraphat bele a boldogság közös tortájába bűzös pofával valaki csak azért, mert neki rossz kedve vagy feltűnési viszketegsége van. Ezek beteg emberek. A betegeket pedig nem vesszük komolyan és kár is rájuk haragudni.

Ne felejtsd el megosztani, ha értesz és egyetértesz!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne a Facebook döntse el, mi jut el hozzád!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

* kötelező mezők

Tetszett a cikk? Itt lájkolhatod az oldalamat, hogy a következőről se maradj le!

Hasonló cikkeket olvashatsz az alábbi témákra kattintva!