Kik a legnagyobb kisebbség Magyarországon?

Ágoston László bio photo By Ágoston László

Él Magyarországon egy kisebbség, akiket alig veszünk észre, pedig napi szinten találkozunk velük. Egy kisebbség, amely harcol a jogaiért, de még a jogfosztottságukról is vitatkoznak. Akik saját maguk is nehezen ismerik fel a saját jogfosztottságukat. Akiknek problémáik vannak a foglalkoztatottság terén és ugyanazért a munkáért kevesebbet kapnak. Akikre más szabályok vonatkoznak. Akiknek sok esetben fizikai erőszakot is el kell szenvedniük és sokszor hátrányosan különböztetik meg az erőszakhoz kapcsolódó ügyeiket. Ők a nők.

“Jaj, hagyjálmár…“

Nem, nem hagylak. Pont itt kezdődik a kérdés, hogy komolyan se vesszük. Korábban írtam már erről egy sokak által imádott, sokak által gyűlölt cikket, “Kedvenc használati tárgyaink, a nők” címmel. Ebben hoztam egy példát. Gabiról. Leírok egy mondatot, képzeld magad elé.

Gabinak ebben az évben tizenöt szexuális partnere volt. Ezek közül nyolc egyéjszakás kaland.

Ha férfinak képzelted Gabit, a hagyományos társadalmi szerepeknek megfelelően egy sikeres, jóképű férfi lehet, egy igazi Don Giovanni. Ha nőnek képzelted Gabit, a hagyományos társadalmi szerepeknek megfelelően ő egy büdös ribanc. Azt most hagyjuk is, hogy mi van, ha Gabinak azonos nemű volt mind a tizenöt kapcsolata…

Pedig Gabi nem is létezik.

Észrevetted, hogy miközben azon aggódunk, hogy a bevándorló muszlimok hány nőt fognak megerőszakolni Magyarországon, addig ÉVENTE”több mint 200 000 magyar nőt ér fizikai erőszak partnere részéről, és minden évben több mint 80 000 magyar nőt erőszakol meg a férje vagy élettársa.” (forrás) Azt mondod ez túlzás?

“Az Európai Unióban élő nők 33 százaléka szenvedett el fizikai vagy szexuális erőszakot 15 éves kora óta, ami 62 millió nőt jelent - mutatta ki a nők elleni erőszakról készült átfogó jelentésében az unió bécsi székhelyű Alapjogi Ügynöksége (FRA).” (forrás)

Valaki (egy férfi) egyszer azt kommentelte, ő azért nem hisz ezekben az adatokban, mert több, mint kétszáz nőt ismer és egy se mesélt neki ilyesmiről. Mégis mire számított…

Főleg akkor, amikor napjaink része a világ egyk legidiótább oximoronja: az áldozathibáztatás. (Mondjuk azt észrevetted, hogy ha egy magyar erőszakol meg egy nőt: úgy kell neki, minek öltözött kihívóan és ezek a mai lányok nem bírják a mértéket. Ha egy menekült tenné: azok a rohadékok nekiesnek a lányainkak, mert nem tisztelnek se istent se embert…)

Szóval létezik olyan része a társadalmunknak, amelyben ha bántanak, a te hibád. Ha nem öltözöl elég csinosan és nem vagy elég figyelemfelkeltő, persze az is. Sohasem fogom elfelejteni, amikor a híres vak komondoros polgármesterrel kapcsolatban érdeklődtek a helyi kocsmában. Az ottani férfiak nagy része szerint nem történt semmi érdekes. Eljárt a keze. Ez így van jól. A férfi tartson rendet otthon… Meg is úszta pénzbüntetéssel a nyolc napon túl gyógyuló sérülésokozást…

Az alábbi videó tökéletesen bemutatja, milyen egy “védett férfi” helyzete egy átlagos nővel szemben.

De igazad van, engedjük el ezt a témát. Képzeld el, a múltkor találkoztam két koldussal. Az egyiknek adtam egy százast, a másiknak meg 88 forintot. Mire számítottál? A második nő volt?

“A magyar nők átlag 13,2 százalékkal kisebb fizetést kaptak a férfiaknál 2014-ben.” (forrás)

Ezt el kell ismerjem, nem egy egyszerű téma. Mert ott a másik oldala is: sokszor a nők gyerek mellett dolgoznak, esetleg négy órában, saját maguk választanak kisebb fizetéssel kecsegtető munkát… De az alábbi képen valahogy mégse látok egyetlen nőt se…

Magyarország kormányában a nők száma egyenlő a piréz bevándorlók számával (a kép forrása)

Illetve szerinted Lászlóból vagy nőből van több a politikai és tudományos elitben? Hát persze, hogy Laciból!(És most nem hazabeszélni akartam…)

Hosszan lehetne még ezt taglalni, hosszú a lista, de nem biztos, hogy végigsorolni volna a legcélravezetőbb. Fogok erről még írni egyesével és meg fogok fogalmazni javaslatokat is. Most egyelőre csak annyit szeretnék, ha felfigyelnél erre a problémára. Ha nem rendeznéd egy kézlegyintéssel. Ha nem gondolnád, hogy a feminizmus valami ködös, nyugati bolondság, hanem megértenéd, hogy világunkban a legnagyobb diszkriminált kisebbségbe anyád, a feleséged és a lányod is beletartozik.

És szokszor úgy reprodukáljuk ezt a különbséget évezredek alatt beégetett társadalm minták nyomán, hogy észre se vesszük.

Ne felejtsd el megosztani, ha értesz és egyetértesz!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne a Facebook döntse el, mi jut el hozzád!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

* kötelező mezők

Tetszett a cikk? Itt lájkolhatod az oldalamat, hogy a következőről se maradj le!

Hasonló cikkeket olvashatsz az alábbi témákra kattintva!