Egy tál lencse

Ágoston László bio photo By Ágoston László

Apropó

Orbán Viktor bejelentette: minden nyugdíjas kap 10 ezer forintot karácsonyra az Államtól. Ezután Lázár János jelezte: maguk a kormányhivatalnokok viszik ki a 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak, egy-egy biztonsági őr kíséretében. Állítása szerint ez így olcsóbb, mintha az állami tulajdonú Magyar Posta vinné ki az Állam ajándékát. A hivatali ügyintézésben a rendelet miatt komoly fennakadások várhatók: harmincezer állami alkalmazott fog postást játszani karácsony előtt és a két ünnep között - a postások helyett.

EGY TÁL LENCSE

Jákób (akinek a neve csalót jelent) éppen evéshez készülődött, amikor testvére, Ézsau, megérkezett a vadászatról. Kimerült volt, éhes és nem érdekelte a jövő, csak a következő falat.

-Adj ennem, kérlek! - szólt öccséhez.

-Nem adok, dögölj éhen. Ha nincs mit enned, pont annyit is érsz! - válaszolta Jákób, de aztán hirtelen eszébe jutott valami. - Hanem ha nekem adod az elsőszülöttségi jogodat… ha hatalomra segítesz engem… akkor itt egy tál lencse, nosza megeheted…

Jákób a kimerült, a hosszú évek vadászatától kifáradt és rövid távú reményt váró Ézsau felé nyújtotta a fatálban a szegényes kis lencsét.

-Éhenhalok, ha nem kapok enni - gondolta Ézsau. Mit érdekel az elsőszülöttségi jog! Örökölje csak ő a közös vagyont! Legyen ő a vezető… én elsősorban és mindenek felett ÉHES vagyok.

És megköttetett az üzlet, egy tál lencséért Ézsau eladta az örökségét csaló testvérének.

“Rohadt, mocskos zsidók!” - horkant fel Kovács úr Tápiószentandráson, ahogy a lelkész befejezte a Bibliaórát. Hazament.

Érdekes. Az ajtó előtt épp két ember várja.

Ne felejtsd el megosztani, ha értesz és egyetértesz!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne a Facebook döntse el, mi jut el hozzád!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

* kötelező mezők

Tetszett a cikk? Itt lájkolhatod az oldalamat, hogy a következőről se maradj le!

Hasonló cikkeket olvashatsz az alábbi témákra kattintva!