Életrajz


Ágoston László értelmiségi szülők gyermekeként(édesanyja tanítónő, édesapja T. Ágoston László író) látta meg a napvilágot 1986-ban Budapesten.

Bár leginkább mindvégig a színpad világa vonzotta, emellett sikerrel vett részt sokféle megmérettetésena tanulmányi versenyektőlaz irodalmi-, forgatókönyvíró- és filmpályázatokig. Tizenhét éves korára Kaleidoszkóp-díjas, Radnóti-diplomás, kétszeres Vörösmarty-emlékérmes előadóművész, de egy váratlan döntéssel mégis a Színház- és Filmművészeti Egyetem - és így a színészi pálya - helyett a Zeneakadémia és az operaéneklés mellett döntött. Ekkor kezdett el mindent alárendelve komolyzenét tanulni H. Németh Lujza (ének) és Széll Rita (szolfézs-zeneelmélet) tanítványaként.

bkf-agoston-laszlo.jpg

A Don Giovanni - avagy kivel fekszel le című egyetemi előadáson (fotó: Benkő Molnár Fanni) {: .kepala}

A művészeti képzés mellett párhuzamosan a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tanult újságírás-marketing, PR szakpáron, ahova az elérhető maximális pontszámmal vették fel. Itt a két diploma mellett Tudományos Diákkonferencia-győzelmet és Országos Tudományos Diákkonferencia - különdíjat szerzett “Zene a reklámban - reklám a zenében” című tanulmányával, amelyet később a Média és Kommunikáció című szakmai folyóirat is közölt. Elnyerte aKöztársasági ösztöndíjat, tanulmányai végeztével képe felkerült a főiskola dicsőségfalára.

Norbert-Lammert.JPG

Norbert Lammerttel, a Bundestag elnökével a drezdai parlamentben, a Moltopera németországi debütálása után

2008-ban elsőre sikerrel felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének tanszakára, ahol diplomájáig Sólyom-Nagy Sándor tanítványa volt. Részt vett Marton Éva workshopján és Polgár László kurzusán is. Az egyetemi évek alatt számos koncerten vett részt szólistaként, többek közt az Új Liszt Ferenc Kamarakórus és az Alma Mater kórus hangversenyein Erdei Péter a grazi kórusolimpián aranyéremmel jutalmazott Kocsis-Holper Zoltán vagy a Lantos Rezső-díjas Tőri Csaba vezényletével. Több alkalommal kérték fel közreműködésre az Operavizsgákon.

A 2010/11-es tanévben a Hallgatói Önkormányzat elnökeként tevékenykedett. Ebben az évben alapjaiban változtatta meg a hallgatói érdekképviselet rendszerét és nevéhez fűződik az azóta is havi rendszerességgel megjelenő Figaro című lap elindítása. 2011-2013 közt töltötte be a Jeunesses Musicales Hungary főtitkári pozícióját, 2013-as alapítása óta a PerspektivArt Egyesület elnöke.

hok-agoston-laszlo.jpg

A Hallgatói Önkormányzat közgyűlésén 2011-ben (fotó: Herman Péter)

Egyetemi tanulmányai befejeztével kezdett a Moltopera szervezésébe, azzal a céllal, hogy fiatal énekesekkel vigye közel az opera műfaját a fiatal korosztályhoz- akár korábban elképzelhetetlen helyszíneken is. Emellett fiatal tehetségek személyes menedzsmentjébe is kezdett, közülük Kayamar már több hazai és nemzetközi sikereket is elért. A Moltopera kommunikációs sikerei nyomán került a Magyar Állami Operaház látókörébe, 2012 és 2015 között volt a legnagyobb magyar kulturális intézmény online marketing tanácsadója. 2014 óta a ## Budapesti Kommunikációsés Üzleti Főiskola rendszeres óraadója.

marketing-agoston-laszlo.jpg

Az Operaház évadnyitó sajtótájékoztatója után (fotó: Operaház)

Rendszeresen tart gimnáziumi ésegyetemi előadásokat a komolyzene megismertetésére,sorozatát Magyarországon meghirdette már többek közt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetemis , külföldön Európai Uniós finanszírozással a Moltopera Németország szervezésében Görlitz környéki iskolákban, 2015 októberében Angliában a nagy hírű durhami egyetemen és Manchesterben mutatta be fiatalok százai előtt. 2012 óta rendszeres fellépője a Sziget Fesztiválnak.

moltopera-agoston-laszlo.jpg

A Moltopera operaházi debütálásakor Enrico szerepében (fotó: Angeles Parrinello)

A Moltoperában énekesként a védjegyévé vált különleges konferálás-moderálás mellett legtöbbször csak kisebb szerepeket vállal (J. Strauss: A denevér - Blind; G. Puccini: Bohémélet - Alcindoro; G. Menotti: A telefon - Ben), de különleges bravúr volt és a kritikusok egyöntetű elismerését érdemelte ki 2014. november 23-i beugrása az Operaházban Haydn A lakatlan sziget című operájában, amelyre Enrico szerepét a megbetegedő énekes helyett kevesebb mint 36 óra alatt tanulta meg. Rendezőként jegyzi a Bohémélet, A denevér, A telefon és a Parasztbecsület című ifjúsági előadásokat a Pécsi Nemzeti Színházban illetve számos gálakoncertet különböző helyszíneken. Jellegzetes, interaktív, összekacsintós, meghökkentő-provokatív konferanszai a Moltoperaelőadásainak elmaradhatatlan elemei.

konferalas-agoston-laszlo.jpg

Ágoston László interaktív konferansza A lakatlan sziget előadásán az Operaházban (fotó: Mike Deere)

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy minden új posztról értesítést kapj!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

* indicates required
Adatvédelem

Itt lájkolhatod az oldalamat: