BOLDOG HÉTVÉGÉT!

Ágoston László bio photo By Ágoston László

És várjuk a hétvégét, a nyugalmat, a (meg)oldást.

Közhelyesen utáljuk a hétfőt. Nem is a munkahelyünket, nem is a főnökünket, az életünket gyűlöljük, amikor csörög a vekker és felkelsz Zsuzsi mellől. Ólmos a szemed, fáj a haléntékod, ahogy nyikordul a mókuskerék tengelye. Nem az ágyba kívánkozol vissza, a valóságtól maradnál távol. Milliárd ember egyszerre veszik fel a startpozíciót. Nagy yachtokon szilikonmellű nők között ülő széles mosolyú ezrek kezéből dördül el a pisztoly.

Kedd. Már egyszerűbb. Újra beolajozódott minden, igazából észre se veszed. Olyan, mint az injekció egy nagybetegnek. Kisebb bajod is nagyobb annál, hogy a saját bajoddal törődj.

Szerda. A nap, amikor csalni kezdünk. Visszaszámolunk, de a mai napot már reggel úgy vesszük, mint ami véget ért. Este meccs, találkozó a haverokkal vagy valami sorozat, hogy legyen mibe megkapaszkodni, mint egy köztes cél, egy kis sziget az óceán közepén, mielőtt a kikötőbe ér a hajó. Mit fog rejteni? Kincset? Kalózt?

Csütörtök - a kis péntek. A hét eleje már nem is látszik. A hét eleje már csak egy fakó, elmosódott árnyék. Az ügyfelek most varrnak mindent a nyakadba - és persze holnap, amikor végre hamarabb hazamehetnél, hogy csalj egy pár órát a mennyországhoz.

Péntek. A nap, amikor már igazából ott se vagy. Amikor már a horgászat, a csajozás, a hétvégi angol forduló, a kirándulás, a gyerekeddel eltöltött órák járnak a fejedben. Megérkezik a családtalan főnök szemét utasítása. Ráhúzol még kicsit. Káromkodsz. De belefér. A szabadulás közel.

Szombat van. Sabbat. Pihenés. Pihenésként bevásárolsz, megfőzöl vasárnapra és az egész hétre, segítesz Zsuzsinak kitakarítani, mérlegelitek azt az új életbiztosítást, megírod hivatalosan az ELMÜ-nek, elvégzed a pluszmunkát, amit pénteken nem tudtál. Kicsit veszekszel a pároddal - naná, most van végre idő rá. Az új inged gyártási hibás. Vissza kéne vinni, amíg még visszaveszik. Este színház. A darab közben azon jár az agyad, hogy elfelejtettél valamit.

Hát persze! Basszamegavasárnap! Be kell rohannod az irodába, mert TÉNYLEG elfelejtetted és hétfő reggel ezzel kezdünk. Nem sok idő, csak egy pár perc tényleg, Zsuzsi! Addig nézzétek meg a rajzfilmet nélkülem. Az ebédre már otthon vagytok a nagyszűlőknél. Húsleves. Emlékszel, mennyire szeretted ezt. Amikor azt hitted, az egyetemista lét örökké tart és másnaposan minden kanállal egy csepp új élet került beléd.

Vasárnap este van, de csak most kapsz egy kis szabadságot. Nyugalmat. Megoldást. Zsuzsi már nem haragszik a reggel miatt. Helyes. A gyerek elvan, ha játszik. Két óra a hétvége. A te két órád.

Az életed értelme.

Ne felejtsd el megosztani, ha értesz és egyetértesz!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne a Facebook döntse el, mi jut el hozzád!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

* kötelező mezők

Tetszett a cikk? Itt lájkolhatod az oldalamat, hogy a következőről se maradj le!

Hasonló cikkeket olvashatsz az alábbi témákra kattintva!