Bayer Zsolt védelmében

Ágoston László bio photo By Ágoston László

Nagyon nem ismer, aki azzal vádolna meg, hogy Bayer Zsolt-rajongó vagyok. Sőt, nem kevésszer keltem már ki nyilvánosan a Nemzet Vértollnoka ellen, de ami most terjed a neten - a baloldali sajtó hathatós közreműködésével - az felháborít. Miért? Mert hétfőn leírtam, hogy Hódmezővásárhely után ciki Fideszesnek lenni - az ilyen videókat nézve pedig ciki ellenzékinek lenni is. Ne már…

A videó:

Megnéztem és elsőre nyilván nekem is felfordult a gyomrom. “Kinéztem” Bayerből, hogy ilyet mondjon, de azért mégiscsak furának éreztem a dolgot. Utánanéztem (igen, kedves ellenzéki újságírók, ez lenne a ti dolgotok is!) és kiderült, hogy melyik videóból és hogyan vágták össze:

Bayer Zsolt a felvételen azok ellen az orvosok ellen kel ki, akik nemváltoztató műtéteket hajtanak végre 8-10 éves gyerekeken. ( Arról, hogy ebből mi igaz és mi nem, itt találsz forrást) Nem, nem a magyar orvosokról szól. Nem, nem arról, amit a videó sugall. És nem, nem állja meg a helyét, hogy “csak a stílust akarta bemutatni” - mert egy kontextusából kiemelt szöveggel semmit sem lehet bemutatni! Pont. Ne magyarázd! Álhírgyártással és erkölcstelen uszítással vádolod a kormánymédiát? Joggal teszed. De milyen erkölcsi magaslatról? - és kérlek lépjünk túl az eredeti téma megítélésén, mert ez a mostani cikk nem a transgender emberekről szól.

Hanem arról, hogy akkor sem hazudhatsz, ha a másik hazudik.

Hogy ha a propagandával szemben ellenpropagandát gyártasz csupán a kérdések hitelt érdemlő és alapos bemutatása helyett, nem hogy nem leszel jobb annál, akit mocskolsz, de még annak a kedvét is elveszed az együttgondolkodástól, aki egyébként egyetértene veled! Ha valódi ellenpólust, valódi választási lehetőséget akarsz teremteni, légy különb! Érvelj. Maradj higgadt. És ha leanyáznak ne anyázz vissza. Különben miért is hinné el bárki, hogy te nem vagy ugyanolyan? Ja és mégvalami:

Ne hazudj!

Látod, ez a felhívás nem csak a jobboldalra érvényes…

Kérlek, ha majd kommentelsz, tegyél három felkiáltójelet a mondanivalód elé és ne áruld el senkinek, miért teszed. Vicces - és félek, egyben elszomorító - lesz látni, hogy hányan vannak, akik csak a cím alapján szólnak majd hozzá és ki az, aki el is olvasta.

UPDATE: A transzneműség kérdésében a nagy érdeklődésre való tekintettel írtam egy további cikket, amit itt tudsz elolvasni!

Ne felejtsd el megosztani, ha értesz és egyetértesz!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne a Facebook döntse el, mi jut el hozzád!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

* kötelező mezők

Tetszett a cikk? Itt lájkolhatod az oldalamat, hogy a következőről se maradj le!

Hasonló cikkeket olvashatsz az alábbi témákra kattintva!